18/11/2022

Αλ. Χαρίτσης: Η ελληνική κοινωνία δεν εξαπατάται άλλο από τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης - ηχητικό

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας στον ρ/στ "Ελλάδα FM 94.3" (Γιώργος Βούλγαρης)

«Το καλάθι του νοικοκυριού είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Ελλάδα FM94.3» «Ειδικά στα είδη διατροφής οι αυξήσεις που ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ είναι πολύ υψηλότερες από τον επίσημο πληθωρισμό και φτάνουν το 20% και το 25% μήνα με το μήνα», συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι « η χώρα μας έχει πλέον την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη». «Ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει πιο ακριβά την βενζίνη από τον Γερμανό, την στιγμή που ο μέσος μισθός είναι 3,5 και 4 φορές χαμηλότερος» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «επιδοτεί την κερδοσκοπία των καρτέλ στην ενέργεια και στα τρόφιμα». «Αντί να πάρει σοβαρά μέτρα ελέγχου και ρύθμισης της αγοράς και να μειώσει τους έμμεσους φόρους στα καύσιμα και στα τρόφιμα, η κυβέρνηση είδε την κρίση ως ευκαιρία για να ξεπουλήσει την ΔΕΗ» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο νέος ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ άρει για πρώτη φορά κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας».

«Αυτό που ακούγεται όλο και πιο έντονα από την ελληνική κοινωνία είναι ένα ‘ως εδώ΄» δήλωσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής με αποφασιστική ρύθμιση των αγορών και πάταξη της αισχροκέρδειας, να στηριχθεί το εισόδημα των πολιτών, ουσιαστικά μέτρα στην ενέργεια και ουσιαστική στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ως προς το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «θεσμοθετεί το σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο, δηλαδή το κουκούλωμα του σκανδάλου των υποκλοπών». «Η ίδια η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου με εξαιρετικά αρνητικό τρόπο», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.