20/11/2022

Γ. Πούλου: Η προστασία των παιδιών είναι βασική προτεραιότητα για την κοινωνία!

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Γενετήσια Εκμετάλλευση και Κακοποίηση και η Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στις 19 και 20 Νοεμβρίου αντίστοιχα, υπογραμμίζουν τις υποχρεώσεις και την ανάγκη για άμεσες ενέργειες της Πολιτείας. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για να διασφαλιστεί μια ασφαλής ζωή για κάθε παιδί, με στόχους την πρόληψη, την έγκαιρη και έγκυρη διαπίστωση περιστατικών βίας και κακοποίησης, καθώς και τη νομική και ψυχοκοινωνική στήριξη των θυμάτων.

Η επικαιρότητα, αλλά και τα δημοσιευμένα στοιχεία το τελευταίο διάστημα, μαρτυρούν μια ανησυχητική εκτίναξη των περιστατικών βίας στα παιδιά, αφού 3 στα 4 φαίνεται να έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση.

Κάθε παιδί έχει προτεραιότητα δικαιωμάτων στη ζωή, την υγεία, τη στέγη, την τροφή, τη μόρφωση και την ψυχαγωγία. Όλοι μας έχουμε ευθύνη, ώστε να τους εγγυηθούμε ένα ασφαλές και δημιουργικό μέλλον!