28/12/2022

Αλ. Μεϊκόπουλος: Στη Βουλή τα αιτήματα των παραγωγών κάστανου και καλαμποκιού του Ρήγα Φεραίου

Τα αιτήματα των παραγωγών κάστανου και καλαμποκιού του Δήμου Ρήγα Φεραίου στήριξε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Οι παραγωγοί καλαμποκιού ζητούν την ένταξη του συνόλου των καλλιεργούμενων με καλαμπόκι στρεμμάτων στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Η συνδεδεμένη ενίσχυση αποτελεί κίνητρο και σημαντική οικονομική αρωγή για τη συνέχιση της καλλιέργειας και της αγροτικής παραγωγής και θα συμβάλει στην αποκατάσταση αδικιών και ανισοτήτων μεταξύ παραγωγών.

Ο Βουλευτής επεσήμανε και το πρόβλημα στην παραγωγή κάστανων την τρέχουσα χρονιά που έχει ως αποτέλεσμα οι καρποί να είναι ακατάλληλοι για εμπορία και διάθεση. Οι καστανοπαραγωγοί ζητούν την ένταξή τους σε πρόγραμμα για την απώλεια παραγωγής, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.