09/01/2023

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Αλμυρού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας για την απώλεια της Κατίνας Λατίφη-Τέντα

Έφυγε από τη ζωή πλήρης η Κατίνα Λατίφη – Τέντα, η συμπατριώτισσά μας, η αγωνίστρια, μια μεγάλη Αλμυριώτισσα.

Από μικρό παιδί στους αγώνες για την προκοπή του τόπου μας, της πατρίδας μας. Πάλεψε από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του Δημοκρατικού Στρατού. Βασανίσθηκε, εξορίσθηκε, γνώρισε την ξενιτιά και ακατάβλητη επέστρεψε στην πατρίδα. Συνέχισε να ζει πιστή στα ιδανικά της και μας έκανε πιο σοφούς, μας έδωσε περίσσια δύναμη με τα βιβλία της, «Τα απόπαιδα», «Πέτρος Κόκαλης», «Είναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη» και «Οι έρωτες στα χρόνια του πολέμου».

Είμασταν τυχεροί-ες όσοι-ες τη γνωρίσαμε από κοντά και είδαμε τη ζωντάνια και το σπινθηροβόλο πνεύμα της, που το διατήρησε μέχρι την τελευταία της πνοή.

Η μνήμη της και το παράδειγμά της θα παραμείνουν αθάνατα στις καρδιές μας!

Η ΟΜ Αλμυρού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην κόρη της και σ’ όλους τους συγγενείς της.

Καλεί τα μέλη του και όλους τους φίλους-ες, καθώς και το Δήμο Αλμυρού, να τιμήσουν τη μνήμη της, όπως της αξίζει!