12/01/2023

Σ. Φάμελλος: Τα μείζονα πολιτικά ζητήματα αυτής της περιόδου είναι οι υποκλοπές και η απαράδεκτη παρέμβαση του κ. Ντογιάκου - βίντεο

«Δύο ζητήματα προκύπτουν, πέρα από τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του έκπτωτου τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πρώτον ότι το πολιτειακό ζήτημα έχει κλείσει αμετάκλητα στην Ελλάδα με το δημοψήφισμα του 1974 και δεύτερον ότι έχει κριθεί ιστορικά ο ρόλος του Κωνσταντίνου στην πολιτική ζωή με αρνητικό αποτύπωμα στη δημοκρατία της χώρας μας αλλά και στην κοινωνία και στην οικονομία. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι η μοναρχία είναι ένα αντιδημοκρατικό πολιτικό σύστημα. Ακατανόητη είναι και η συζήτηση που έχει ανοίξει από την είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου, ειδικά κάποιες αναρτήσεις μελών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στα κοινωνικά δίκτυα που απευθύνονται σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών με φιλοβασιλικά αισθήματα και απόψεις. Η ανάρτηση του κ. Πέτσα για παράδειγμα προκαλεί αρνητική εντύπωση, όπως και των κ.κ. Βορίδη και Πλεύρη. Να ξεκαθαρίσω ότι από τη δική μας μεριά, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεν επιτρέπουμε να ανοίγει οποιαδήποτε συζήτηση ακόμα και ιστορική για το πολιτειακό, σε μία περίοδο μάλιστα που η δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου τίθενται υπό αμφισβήτηση. Τα μείζονα πολιτικά ζητήματα και η προτεραιότητες αυτής της περιόδου είναι φυσικά οι υποκλοπές, η απαράδεκτη παρέμβαση/γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου και όχι τα διαδικαστικά ταφής του έκπτωτου τέως βασιλιά», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Τόνισε πως αυτήν τη στιγμή λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα μία οξεία παράβαση συνταγματικών κανόνων και του κράτους δικαίου, μία εκτεταμένη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου απορρήτου των επικοινωνιών, αφού έχει αποδειχθεί ότι Υπουργοί της κυβέρνησης, ακόμη και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και ο Υπεύθυνος Εξοπλισμών, καθώς και δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνται από την ΕΥΠ, την οποία έχει θέσει υπό την εποπτεία του ο κος Μητσοτάκης. «Δεν μπορεί συνεπώς παρά να είναι ανεπαρκής μία κυβέρνηση που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση».

Ο Σ. Φάμελλος σημείωσε τέλος, ότι με την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα μία απόπειρα παραβίασης του συντάγματος όσον αφορά τη λειτουργία Ανεξάρτητων Αρχών και ότι είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) έχει την αποκλειστική ευθύνη ελέγχου και διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών. «Ο κος Ντογιάκος ως μη όφειλε, αφού είναι αναρμόδιος, προσπαθεί να παρέμβει και να περιορίσει αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης βοηθά στο κουκούλωμα της υπόθεσης των υποκλοπών, ταυτίζεται δηλαδή με την κυβερνητική επιδίωξη να κουκουλώσει την υπόθεση. Η κυβέρνηση λοιπόν, ο κος Μητσοτάκης, έθεσε υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ, διόρισε τον κ. Κοντολέωντα επικεφαλής, κατέστρεψε τα αρχεία της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, χρησιμοποίησε τη δικαιολογία του απορρήτου για να μην καταθέσουν σημαντικοί μάρτυρες στην Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές και την ίδια στιγμή η δικαιοσύνη καθυστερεί την διερεύνηση ενός ζητήματος για το οποίο όλη η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις. Και υπεύθυνος για όλα αυτά είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης».