30/01/2023

Τρ. Αλεξιάδης: Στη Βουλή οι προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και την αποφυγή λουκέτων στον κλάδο

Με νέα παρέμβασή του στη Βουλή, για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο των περιπτερούχων, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης, καταθέτει ως Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ανάπτυξης και Eπενδύσεων, τις προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων ‘’Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ’’ για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του κλάδου.

Σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων του, ενδεικτικά http://bit.ly/3RgEiXK  (3.10.22), http://bit.ly/3Rf2uKf  (10.2.22), http://bit.ly/40ehFHx  (1.12.20), http://bit.ly/3WHYSS4 (2.6.20), https://bit.ly/3RixOHN (24.3.20), την ώρα που έχει εξασθενίσει η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και ο επαγγελματικός κλάδος των περιπτερούχων απειλείται με αφανισμό, ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά ενημέρωση για την ανταπόκριση των Υπουργείων στις ξεκάθαρες προτάσεις που καταθέτει η Ένωση και οι οποίες είναι οι εξής:

1. Επέκταση συμβολαίων στα 13 (δεκατρία) έτη όπως είναι και το χρονικό διάστημα μεταβίβασης των διοικητικών αδειών(ν. 4954/2022 άρθρα 47 και 61).

2. Δικαίωμα διαδοχής σε μέλη α΄ βαθμού ενός ενοικιαστή σε περίπτωση θανάτου του μέχρι τη λήξη του συμβολαίου.

3. Παράταση της μίσθωσης κενωθέντος ή χηρεύοντος περίπτερου -εφόσον ο μισθωτής το επιθυμεί- μέχρι πέντε (5) έτη, στην περίπτωση που στο διάστημα αυτό πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί ο επαγγελματίας περιπτερούχος.

4. Δημιουργία εποπτικού οργάνου που θα αποτελείται από μέλη Υπουργείου, ΟΤΑ, ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και θα επιλύει τις όποιες διαφορές που θα προκύπτουν σε β΄ βαθμό.

5. Καθορισμός των σημείων πώλησης εξαρτησιογόνων ουσιών,

6. Θεσμοθέτηση ποσοστιαίας προμήθειας επί της λιανικής τιμής πώλησης καπνικών προϊόντων όπως ισχύει σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ισπανία. Γαλλία, Ιταλία).

7. Καθορισμός δικαιούχων και προϋποθέσεων για την απόκτηση Μητρώου Καπνοβιομηχανικών Προϊόντων.

Επισυνάπτεται η Αναφορά του βουλευτή και η Επιστολή της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων ‘’Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ’’.

Η Αναφορά του βουλευτή και η Επιστολή της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων ‘’Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ’’