ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

02/02/2023

Ρ. Δούρου στην εφημερίδα «Αιγάλεω»: Πολιτική αλλαγή, με προοδευτική κυβέρνηση κόντρα στην τοξικότητα Μητσοτάκη

Ρ. Δούρου στην εφημερίδα «Αιγάλεω»: Πολιτική αλλαγή, με προοδευτική κυβέρνηση κόντρα στην τοξικότητα Μητσοτάκη



Κόντρα στην τοξικότητα Μητσοτάκη, ένας δρόμος υπάρχει. Η πολιτική αλλαγή. Μια προοδευτική, δημοκρατική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα κληθεί να ανατάξει τη χώρα, την οικονομία, την κοινωνία”, παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου μιλώντας στην εφημερίδα “Αιγάλεω”. “Δεν είναι εύκολο αλλά είναι απαραίτητο για το μέλλον των παιδιών μας, να γυρίσουμε τη σελίδα της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το 2023 τη χρονιά της απαλλαγής από τη νεοδεξιά. Τη χρονιά της ελπίδας και της προοπτικής για την κοινωνία”.

“Δυστυχώς σήμερα στην πατρίδα μας ζούμε ένα μείγμα κοινωνικής αναλγησίας, αυταρχισμού και δημοκρατικής εκτροπής διαρκείας, μια γενικευμένη σήψη που αφορά όλους τους πολίτες”.

“Είναι δυνατόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να λέει ότι μέσα στην ΕΥΠ λειτουργούν ρυπαρά δίκτυα και να μην υπάρχει καμία συνέχεια; Να μην αντιδρά ο Πρωθυπουργός; Είναι δυνατόν να αποκαλύπτεται ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρος ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ και να μην κουνιέται φύλλο; Δυναμώνουν αυτά τη χώρα απέναντι στον ανιστόρητο αναθεωρητισμό και την επιθετικότητα της Τουρκίας; Η τοξικότητα και τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι μόνο πολιτικά αρρωστημένα. Είναι εθνικά επικίνδυνα”.

“Το 2022 έφυγε με τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων, με τη χώρα πρωταθλήτρια στο ακριβό ρεύμα, με την κοινωνία σε απόγνωση. Με τις γαλάζιες ακρίδες να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα. Με την κυβέρνηση να δίνει μποναμάδες στις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας και στα διυλιστήρια που καταγράφουν υπερκέρδη. Και φυσικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών να ροκανίζει τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας. Όλα αυτά έχουν τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη”, παρατηρεί στην ίδια συνέντευξη που δόθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου.

Έχουμε διαλέξει στρατόπεδο: Στο πλευρό των πολλών, απέναντι στους επαγγελματίες της πολιτικής

Το ΚατάρGate επιβεβαίωσε ότι ο αγώνας παραμένει ο ίδιος και δεν έχει να κάνει με οφίτσια. Αλλά με την ουσία. Την αλλαγή πολιτικής. Τη στήριξη της Δημοκρατίας, του τρόπου που κάνουμε πολιτική. Στο πλευρό της κοινωνίας και των πολιτών και όχι με τα λόμπι στα ακριβά ξενοδοχεία και τους διαδρόμους της εξουσίας. Είμαστε εκεί όπου μας χρειάζονται οι συμπολίτες μας.
Δίνουμε τις μάχες στη Βουλή, τα Περιφερειακά Συμβούλια, την Ευρωβουλή, το Συμβούλιο της Ευρώπης, για να δώσουμε φωνή σε εκείνους που οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη και των ομοίων του σπρώχνουν βίαια στο περιθώριο. Που τους κλέβουν όχι μόνο τη φωνή αλλά και τις ζωές και την αξιοπρέπειά τους.
Εμείς έχουμε διαλέξει στρατόπεδο. Είμαστε απέναντι στους επαγγελματίες της πολιτικής και τους καριερίστες της εξουσίας, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είμαστε στο πλευρό των πολλών στον αγώνα κατά των ανισοτήτων, για αλληλεγγύη, αντίσταση, αλλαγή.

Η ακρίβεια δεν είναι νομοτέλεια, είναι έργο Μητσοτάκη

Η ακρίβεια που τσακίζει τα νοικοκυριά από το Αιγάλεω ως τον Έβρο δεν αποτελεί νομοτέλεια, όπως θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών του κ. Μητσοτάκη ο οποίος επιδοτεί την αισχροκέρδεια και χαρίζει υπερκέρδη δισεκατομμυρίων στις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας και στα διυλιστήρια. Ενώ δεν παρεμβαίνει για να μειώσει τις τιμές της ενέργειας. Την ίδια στιγμή τα διάφορα pass που μοιράζει δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις της τάξης 35% των δημητριακών, του κρέατος και άλλων βασικών για τα νοικοκυριά προϊόντων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και καιρό θέτει τα θέματα της αύξησης της ακρίβειας, της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης, των χαμηλών μισθών. Όπως έδειξε πρόσφατα το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου ο πρωθυπουργός Σάντσεθ αποφάσισε πακέτο μέτρων, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, υπάρχει άλλος δρόμος για την πραγματική στήριξη της κοινωνίας. Προϋποθέτει όμως άλλη πολιτική από αυτή του κ. Μητσοτάκη. Εμείς είμαστε σαφείς. Έχουμε δεσμευθεί για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και θέσπιση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Μόνο με τέτοιες αποφάσεις θα πάρουν ανάσα τα νοικοκυριά.

Ο κ. Πατούλης καταδικάζει τη Δυτική Αττική να μείνει η πίσω αυλή της Αττικής

Στηλιτεύοντας τη διαχείριση των απορριμμάτων Αττικής από τη Διοίκηση Γ. Πατούλη η Ρ. Δούρου παρατηρεί ότι “από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε την αδιαφάνεια, την έλλειψη διαβούλευσης, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς εκατομμυρίων ευρώ του ΕΔΣΝΑ, όπου προεδρεύει η Διοίκηση της Περιφέρειας. Καταγγείλαμε τη διαφαινόμενη προσφυγή στην καύση. Καταγγείλαμε την υποκρισία της Διοίκησης του κ. Πατούλη που, ενώ διατυμπανίζει ότι θα κλείσει τη χωματερή της Φυλής το 2025, τη διαιωνίζει, αναβαθμίζοντάς την μάλιστα καθώς εκεί θα καταλήγει το σύνολο σχεδόν των αποβλήτων της Αττικής! Καταδικάζοντας έτσι τη Δυτική Αττική να μείνει για πάντα η πίσω αυλή της Αττικής. Αντί άλλης απάντησης, εισπράξαμε από τον κ. Περιφερειάρχη ύβρεις, χυδαιότητες, ψέματα και εμπαιγμό”. Η ίδια θύμισε ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, “κατάργησε τους αντιπεριβαλλοντικούς σχεδιασμούς που βρήκε, με ΣΔΙΤ, και με εγγυημένες ποσότητες σύμμεικτων απορριμμάτων σε φαραωνικές εγκαταστάσεις. Σχεδιασμούς που δεν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια, γιατί παραβίαζαν τις ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οδηγίες”.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ρένας Δούρου στην εφημερίδα “Αιγάλεω”:

Το 2022 πέρασε πλέον στο παρελθόν, τι κρατάτε από τη χρονιά που μόλις αποχαιρετίσαμε; Και τι εύχεστε για τη νέα χρονιά;

Το 2022 έφυγε με τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων, με τη χώρα πρωταθλήτρια στο ακριβό ρεύμα, με την κοινωνία σε απόγνωση. Με τις γαλάζιες ακρίδες να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα. Με την κυβέρνηση να δίνει μποναμάδες στις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας και στα διυλιστήρια που καταγράφουν υπερκέρδη. Και φυσικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών να ροκανίζει τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας. Όλα αυτά έχουν τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι τα έργα του. Μόνο για το σκάνδαλο των υποκλοπών, σε μια στοιχειωδώς δημοκρατική χώρα, ο Πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί. Δυστυχώς όμως σήμερα στην πατρίδα μας ζούμε ένα μείγμα κοινωνικής αναλγησίας, αυταρχισμού και δημοκρατικής εκτροπής διαρκείας. Και αυτό δεν είναι κάτι θεωρητικό που δεν αγγίζει τον Αιγαλιώτη και την Αιγαλιώτισσα. Είναι γενικευμένη σήψη που αφορά όλους τους πολίτες. Είναι δυνατόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να λέει ότι μέσα στην ΕΥΠ λειτουργούν ρυπαρά δίκτυα και να μην υπάρχει καμία συνέχεια; Να μην αντιδρά ο Πρωθυπουργός; Είναι δυνατόν να αποκαλύπτεται ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρος ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ και να μην κουνιέται φύλλο; Δυναμώνουν αυτά τη χώρα απέναντι στον ανιστόρητο αναθεωρητισμό και την επιθετικότητα της Τουρκίας; Η τοξικότητα και τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι μόνο πολιτικά αρρωστημένα. Είναι εθνικά επικίνδυνα. Και πλέον για να μην είναι το 2023 η συνέχεια του τοξικού 2022, για να πάρει ο τόπος ανάσα, ένας δρόμος υπάρχει. Η πολιτική αλλαγή. Μια προοδευτική, δημοκρατική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα κληθεί να ανατάξει τη χώρα, την οικονομία, την κοινωνία. Δεν είναι εύκολο αλλά είναι απαραίτητο για το μέλλον των παιδιών μας, να γυρίσουμε τη σελίδα της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το 2023 τη χρονιά της απαλλαγής από τη νεοδεξιά. Τη χρονιά της ελπίδας και της προοπτικής για την κοινωνία.

Η ακρίβεια δοκιμάζει την κοινωνία. Η κυβέρνηση τονίζει ότι ευθύνονται οι διεθνείς κρίσεις, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο εισαγόμενος πληθωρισμός και επαναλαμβάνει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με τα pass, τις επιδοτήσεις, το καλάθι του νοικοκυριού, ο Πρωθυπουργός μάλιστα προανήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου. Ποια θεωρείτε εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι μπορεί να είναι η απάντηση;

Η ακρίβεια που τσακίζει τα νοικοκυριά από το Αιγάλεω ως τον Έβρο δεν αποτελεί νομοτέλεια, όπως θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών του κ. Μητσοτάκη ο οποίος επιδοτεί την αισχροκέρδεια και χαρίζει υπερκέρδη δισεκατομμυρίων στις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας και στα διυλιστήρια. Ενώ δεν παρεμβαίνει για να μειώσει τις τιμές της ενέργειας. Την ίδια στιγμή τα διάφορα pass που μοιράζει δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις της τάξης 35% των δημητριακών, του κρέατος και άλλων βασικών για τα νοικοκυριά προϊόντων. Η δε προεκλογική αύξηση του κατώτατου μισθού που ανήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός έρχεται πολύ αργά, έχει ήδη εξανεμιστεί από την ακρίβεια. Τα προβλήματα είναι δομικά και δεν λύνονται με τις ταξικές πολιτικές της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και καιρό θέτει τα θέματα της αύξησης της ακρίβειας, της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης, των χαμηλών μισθών. Όπως έδειξε πρόσφατα το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου ο πρωθυπουργός Σάντσεθ αποφάσισε πακέτο μέτρων, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, υπάρχει άλλος δρόμος για την πραγματική στήριξη της κοινωνίας. Προϋποθέτει όμως άλλη πολιτική από αυτή του κ. Μητσοτάκη. Εμείς είμαστε σαφείς. Έχουμε δεσμευθεί για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και θέσπιση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Μόνο με τέτοιες αποφάσεις θα πάρουν ανάσα τα νοικοκυριά.


Στα της αυτοδιοίκησης, η Διοίκηση Πατούλη, που κλείνει φέτος τέσσερα χρόνια θητείας στην Περιφέρεια Αττικής, διαδεχόμενος τη δική σας Διοίκηση, πανηγυρίζει σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο Περιφερειάρχης μιλά για πράσινη μετάβαση, ανακύκλωση, για κλείσιμο της χωματερής της Φυλής. Τι απαντάτε ως παράταξη που διοικήσατε την Περιφέρεια και σήμερα ως μείζων αντιπολίτευση στο ΠΕ.ΣΥ;

Θα σας απαντήσω με την απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, των 66 Δήμων της Αττικής, της ΠΕΔΑ, που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και που έβαλαν Χ στην τρίτη αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, του κ. Πατούλη. Έκαναν τεκμηριωμένη κριτική στον μη ρεαλιστικό χαρακτήρα της υλοποίησης, στην ασάφεια της μεθοδολογίας υλοποίησης, στην αδιαφάνεια στη χωροθέτηση μονάδων ενώ στηλίτευσαν και το γεγονός ότι αποκλείστηκε από τη διαδικασία της χωροθέτησης η ΠΕΔΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νέος σχεδιασμός πέρασε σε μια εξ αποστάσεως συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο πέρσι, χάρη στη διπλή ψήφο του Προέδρου του σώματος, καθώς το αποτέλεσμα ήταν 47 υπέρ 47 κατά! Ο Περιφερειάρχης δεν κατάφερε καν να συσπειρώσει τους περιφερειακούς του συμβούλους και κατέφυγε, και για το θέμα αυτό, στα ακροδεξιά δεκανίκια, ομολογώντας έτσι ότι η πρότασή του δεν έχει συναίνεση ούτε εντός ούτε εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εσείς τι προσάπτετε στην πολιτική της νυν Διοίκησης της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων;

Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε την αδιαφάνεια, την έλλειψη διαβούλευσης, τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς εκατομμυρίων ευρώ του ΕΔΣΝΑ, όπου προεδρεύει η Διοίκηση της Περιφέρειας. Καταγγείλαμε τη διαφαινόμενη προσφυγή στην καύση. Καταγγείλαμε την υποκρισία της Διοίκησης του κ. Πατούλη που, ενώ διατυμπανίζει ότι θα κλείσει τη χωματερή της Φυλής το 2025, τη διαιωνίζει, αναβαθμίζοντάς την μάλιστα καθώς εκεί θα καταλήγει το σύνολο σχεδόν των αποβλήτων της Αττικής! Καταδικάζοντας έτσι τη Δυτική Αττική να μείνει για πάντα η πίσω αυλή της Αττικής. Αντί άλλης απάντησης, εισπράξαμε από τον κ. Περιφερειάρχη ύβρεις, χυδαιότητες, ψέματα και εμπαιγμό. Στην ομιλία μου στη συνεδρίαση για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, είχα πει επί λέξει ότι πρόκειται για “μια πανάκριβη οπισθοδρόμηση, προς όφελος ισχυρών οικονομικά συμφερόντων, σε βάρος των πολιτών, μια οπισθοδρόμηση που ακυρώνει τη συμβολή των Δήμων, μια οπισθοδρόμηση που, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, εισάγει την καύση με πρόσχημα την ελαχιστοποίηση της ταφής”.

Όμως κι εσείς ασκήσατε Διοίκηση στην Περιφέρεια επί πέντε χρόνια. Γιατί δεν εφαρμόσατε ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, πέρα από την ταφή των σύμμεικτων στη Φυλή;

Η ερώτησή σας είναι καίρια. Γιατί βοηθά να συγκρίνουν οι πολίτες το δικό μας έργο σε σχέση με την κοροϊδία και την υποκρισία της σημερινής Διοίκησης. Η δική μας Διοίκηση κατάργησε τους αντιπεριβαλλοντικούς σχεδιασμούς που βρήκε, με ΣΔΙΤ, και με εγγυημένες ποσότητες σύμμεικτων απορριμμάτων σε φαραωνικές εγκαταστάσεις. Σχεδιασμούς που δεν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια, γιατί παραβίαζαν τις ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οδηγίες. Με διαβούλευση με τους Δήμους και με τους πολίτες, εκπονήσαμε νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων. Πάντα επισημαίνοντας ότι η χωματερή μπορεί να κλείσει σε συνάρτηση με την πρόοδο του σχεδιασμού αυτού, στη βάση δίκαιης χωροταξικής κατανομής της ευθύνης, και των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της εγγύτητας, της ανακύκλωσης. Ο δικός μας σχεδιασμός είχε δημόσιο, αποκεντρωμένο χαρακτήρα για να γίνουν τα απορρίμματα πόρος ανάπτυξης, δημιουργίας πλούτου και θέσεων δουλειάς. Προχωρήσαμε στην εναλλακτική πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων. Προχωρήσαμε στο κλείσιμο και στην αποκατάσταση ανεξέλεγκτων χωματερών στην Αττική, απαλλάσσοντας τους πολίτες από τα εκατομμύρια ευρώ προστίμων που επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Και πολλά ακόμη που δεν αναφέρω για την οικονομία του χώρου. Δυστυχώς η εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση και της Νέας Αρχής στη Διοίκηση της Περιφέρειας, έκοψαν αυτό το νήμα με την προώθηση αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής και ιδιωτικοποιήσεων σε βάρος φορολογούμενων πολιτών και των δήμων. Ενδεικτική είναι η αντιδραστική αναθεώρηση του Σχεδιασμού μας από τη Διοίκηση Πατούλη. Αντί να συνεχίσει τη δουλειά που με πολύ κόπο είχαμε κάνει στον ΕΔΣΝΑ, την καπηλεύτηκε για μικροπαραταξιακούς λόγους και για επιστροφή στο συγκεντρωτικό μοντέλο διαχείρισης. Ένα είναι σίγουρο. Ότι η επόμενη δημοκρατική, προοδευτική Διοίκηση της Περιφέρειας, με τη στήριξη ενός πλατιού μετώπου πολιτικών, αυτοδιοικητικών και περιβαλλοντικών δυνάμεων έχει πολύ δουλειά να κάνει, όχι μόνο για να βάλει τη διαχείριση των απορριμμάτων στη βάση ενός δημόσιου, αποκεντρωμένου μοντέλου κυκλικής οικονομίας. Αλλά και για να βάλει τέλος στη γενικευμένη διάλυση και τη χρεοκοπία, που έχει φέρει στην Περιφέρεια η Διοίκηση Πατούλη.

Η φετινή χρονιά είναι εκλογική σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Θα κατεβείτε στον εθνικό στίβο, στη Δυτική Αθήνα, όπως σας φέρνουν τα κατά καιρούς δημοσιεύματα ή θα επιμείνετε αυτοδιοικητικά;

Θα δώσω τη μάχη όπου χρειάζεται. Μέχρι σήμερα έχω παλέψει, όχι μόνο στο εθνικό, το αυτοδιοικητικό αλλά και το ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη Βουλή από όπου παραιτήθηκα για τη μάχη της Περιφέρειας Αττικής. Στη Διοίκηση της Περιφέρειας και σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αλλά και στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, όπου είμαι εκπρόσωπος για θέματα ισότητας φύλων. Το ΚατάρGate επιβεβαίωσε ότι ο αγώνας παραμένει ο ίδιος και δεν έχει να κάνει με οφίτσια. Αλλά με την ουσία. Την αλλαγή πολιτικής. Τη στήριξη της Δημοκρατίας, του τρόπου που κάνουμε πολιτική. Στο πλευρό της κοινωνίας και των πολιτών και όχι με τα λόμπι στα ακριβά ξενοδοχεία και τους διαδρόμους της εξουσίας. Είμαστε εκεί όπου μας χρειάζονται οι συμπολίτες μας. Δίνουμε τις μάχες στη Βουλή, τα Περιφερειακά Συμβούλια, την Ευρωβουλή, το Συμβούλιο της Ευρώπης, για να δώσουμε φωνή σε εκείνους που οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη και των ομοίων του σπρώχνουν βίαια στο περιθώριο. Που τους κλέβουν όχι μόνο τη φωνή αλλά και τις ζωές και την αξιοπρέπειά τους. Εμείς έχουμε διαλέξει στρατόπεδο. Είμαστε απέναντι στους επαγγελματίες της πολιτικής και τους καριερίστες της εξουσίας, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είμαστε στο πλευρό των πολλών στον αγώνα κατά των ανισοτήτων, για αλληλεγγύη, αντίσταση, αλλαγή.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ