ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

18/02/2023

Δ. Παπαδημούλης: Η απόφαση Αρείου Πάγου για τα funds που θα φέρει τσουνάμι πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, υπηρετεί το σχέδιο Μητσοτάκη

Δ. Παπαδημούλης: Η απόφαση Αρείου Πάγου για τα funds που θα φέρει τσουνάμι πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, υπηρετεί το σχέδιο Μητσοτάκη



Δημ. Παπαδημούλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να κερδίσει τις εκλογές και όχι να αμφισβητήσει το αποτέλεσμά τους, όπως δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αυτή η στοχευμένη και προετοιμασμένη δήλωσή του ήταν μια κορυφαία αντιθεσμική ενέργεια μεγάλης ανευθυνότητας, που φορτίζει με τοξικότητα την πολιτική αντιπαράθεση»

· «Η απόφαση Αρείου Πάγου για τα funds που θα φέρει τσουνάμι πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, υπηρετεί το σχέδιο Μητσοτάκη.

Και είναι φανερό ότι η ηγεσία του Αρείου Πάγου, την οποία έχει διορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπηρετεί τις πολιτικές του επιλογές»

· «Μετά τις εκλογές, μια άλλη κυβέρνηση, με διαφορετική πολιτική βούληση από αυτή της ΝΔ και σχέδιο, θα προστατέψει την πρώτη κατοικία και τους ευάλωτους. Σχέδιο σαν κι αυτό που εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Ιρλανδία και στην Ισπανία - με την προοδευτική διακυβέρνηση Σοσιαλιστών-Αριστεράς».

· «Ακόμη και ο Ερντογάν, που δεν τον λες και δημοκράτη, έχει ορίσει πότε θα γίνουν οι τουρκικές εκλογές – εδώ εμείς περιμένουμε πότε θα αποφασίσει ο Μητσοτάκης ότι τον συμφέρει. Βγάζει ένα άγχος, που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με την αισιοδοξία του ότι έχει την αυτοδυναμία στο τσεπάκι»

· Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Flash TV της Δυτικής Μακεδονίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Flash TV της δυτικής Μακεδονίας έδωσε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, στην εκπομπή «+News» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Θεόδωρος Καρυπίδης, Κώστας Μαυρίδης και Δήμητρα Μακρή. Ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε εφ όλης της ύλης στα θέματα επικαιρότητας που του έθεσαν οι δημοσιογράφοι, ως εξής:

Εκλογές με απλή αναλογική

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να κερδίσει τις εκλογές και όχι να αμφισβητήσει το αποτέλεσμά τους, όπως υπαινίχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιστεύω ότι αυτή η στοχευμένη και προετοιμασμένη δήλωση του ως πρωθυπουργού ήταν μια κορυφαία αντιθεσμική ενέργεια, μεγάλης ανευθυνότητας, που φορτίζει με τοξικότητα την πολιτική αντιπαράθεση.

Εμείς θέλουμε μια αντιπαράθεση ουσίας, έντονη, ουσιαστική και με διάλογο, γι’ αυτό και διαρκώς προκαλούμε τον Κ. Μητσοτάκη να πάψει να αποφεύγει το debate με τον Τσίπρα. Και επισημαίνουμε το αυτονόητο: ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, σε κάποιο δημοσίευμα που αποκαλύπτει μια βρωμιά ή μια πιθανότητα βρωμιάς, βρίσκεις από κάτω τον Μητσοτάκη.

Το τελευταίο δημοσίευμα, αφορά στον Guardian, που έγραψε για έναν περίεργο Ισραηλινό, ο οποίος ισχυρίζεται και δεν διαψεύσθηκε, πως μεταξύ των πελατών του είναι και η Ελλάδα και το ελληνικό κράτος.
Ο συγκεκριμένος, με την τεχνολογία που έχει, παρεμβαίνει σε εκλογικές διαδικασίες και προσπαθεί να επηρεάσει και να κάνει προπαγάνδα, υπέρ του πελάτη του και εναντίον των αντιπάλων.

Δίπλα σε αυτό, έχουμε το σκάνδαλο των υποκλοπών, που δεν θυμίζει Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα, αλλά τη Στάζι της Ανατολικής Γερμανίας.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης βγάζει ένα άγχος, που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με την αισιοδοξία του ότι έχει την αυτοδυναμία στο τσεπάκι».

Πλειστηριασμοί και νέος πτωχευτικός Μητσοτάκη

«Η απόφαση Αρείου Πάγου για τα funds υπηρετεί το σχέδιο Μητσοτάκη.

Και είναι φανερό ότι η ηγεσία του Αρείου Πάγου την οποία έχει διορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπηρετεί τις πολιτικές του επιλογές. Αυτή η απόφαση, θα προκαλέσει ένα τσουνάμι πλειστηριασμών, με σοβαρό κίνδυνο για μια τεράστια μεταβίβαση πλούτου από τους πολλούς και ασθενέστερους, στα χέρια λίγων και ισχυρών. Μιλάμε για 700 χιλιάδες νοικοκυριά και για μια ακίνητη περιουσία αξίας 100 δισεκατομμυρίων.

Η απόφαση πάρθηκε σε χρόνο ρεκόρ – το κατήγγειλε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. Ο Άρειος Πάγος που συνήθως βραδυπορεί εξαιρετικά, έβγαλε μια απόφαση τόσο σημαντική, με χιλιάδες σελίδες δικογραφία, σε χρόνο ρεκόρ. Και μάλιστα τη διέρρευσαν και πριν την επίσημη ανακοίνωσή της. Αυτό μυρίζει πολιτικό σχεδιασμό.

Πρέπει σε αυτή την κίνηση να μπει ένα φρένο με προστασία της Α’ κατοικίας και των ευάλωτων.

Για να γίνει αυτό, απαιτείται σήμερα κιόλας να γίνει μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που να βάζει μια ασπίδα και φρένο στον κίνδυνο αυτό, μέχρι τις εκλογές.
Μετά τις εκλογές, μια άλλη κυβέρνηση, με σχέδιο και διαφορετική πολιτική βούληση από αυτή της ΝΔ, θα προστατέψει την πρώτη κατοικία και τους ευάλωτους. Ένα σχέδιο σαν κι αυτό που εφαρμόστηκε με επιτυχία και στην Ιρλανδία και στην Ισπανία, με την προοδευτική διακυβέρνηση Σοσιαλιστών-Αριστεράς». 

Κριτήριο ψήφου

«Τα θέματα της οικονομίας, της τσέπης του πολίτη, των αντοχών και των προοπτικών των νοικοκυριών , είναι αυτά που θα κυριαρχήσουν στο κριτήριο ψήφου των πολιτών.
Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, χωρίς να ξέρουμε ακόμη –με ευθύνη Μητσοτάκη, πότε θα γίνουν οι εκλογές. Ακόμη και ο Ερντογάν, που δεν τον λες και δημοκράτη, έχει ορίσει πότε θα γίνουν οι τουρκικές εκλογές – εδώ εμείς περιμένουμε πότε ο Μητσοτάκης θα αποφασίσει ότι τον συμφέρει. Καμία σχέση με το Σύνταγμα!
Ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, ενδεχομένως 15-20%, θα αποφασίσει και θα οριστικοποιήσει την ψήφο του και το αν θα πάει να ψηφίσει, τις τελευταίες εβδομάδες.
Σε αυτούς απευθυνόμαστε και τους λέμε ότι το θέμα του εισοδήματος – μισθοί, συντάξεις, η στεγαστική κρίση, η αποφυγή ενός τσουνάμι πλειστηριασμών όπου θα αλλάξει χέρια η περιουσία των πιο ευάλωτων Ελλήνων υπέρ των κορακιών, αυτά είναι θέματα που θα καθορίσουν τη ζωή μας, το μέλλον των ανθρώπων.


Και η έκκλησή μας, ειδικά στους νέους ανθρώπους, είναι να πάνε να ψηφίσουν. Οι συνταξιούχοι, να σκεφτούν πριν ρίξουν το ψηφοδέλτιο στην κάλπη ότι: Ο Κυρ. Μητσοτάκης τους έκοψε 4.5 δισ. ευρώ με την κατάργηση της 13ης σύνταξης που είχε θεσμοθετήσει ως μόνιμο, πάγιο μέτρο η κυβέρνηση Τσίπρα, τους έκλεψε κι άλλα 2.5 δισ. από τα αναδρομικά, τα οποία ενέκριναν τα δικαστήρια αλλά δεν τα έδωσε η κυβέρνησή του, ενώ τους δίνει τώρα κάποια ψίχουλα, κάποιο επίδομα εφάπαξ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που θα το έλεγα και “επίδομα αναποφάσιστου ψηφοφόρου”. Είναι ντροπή! Ξαφνικά λεφτά υπάρχουν λίγο πριν την κάλπη…»

Σκάνδαλο υποκλοπών

«Οι υποκλοπές δεν είναι μόνο παραβίαση της Δημοκρατίας. Στήθηκαν από τον “αρχικοριό” Μητσοτάκη για να υπηρετήσουν ένα συγκεντρωτικό σύστημα, αυταρχικό, με μπόλικη διαφθορά. Ο λόγος για τον οποίο παρακολουθούσαν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει σχέση με τους εξοπλισμούς και όχι με την εθνική μας ασφάλεια.

Το γεγονός ότι ακόμη και τώρα, δεν έχει εξηγήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους παρακολουθούταν ως “εθνικά ύποπτος” ο Ανδρουλάκης, δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Και με την ευκαιρία, θέλω να πω στο Νίκο τον Ανδρουλάκη ότι θέλω να ελπίζω πως δεν θα στηρίξει ή δεν θα ανεχθεί τον ωτακουστή του ως πρωθυπουργό, μετά τις εκλογές.
Γιατί τώρα τελευταία, βλέπω να έχει κατεβάσει αρκετά τους τόνους στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών. Προχθές στο Ευρωκοινοβούλιο, “φωτογράφισε” τον ανιψιό του πρωθυπουργού, αλλά δεν είπε ούτε μια φορά το όνομα Μητσοτάκης. Ελπίζω να ήταν ένα στιγμιαίο λάθος και να μην υπηρετεί μια αλλαγή γραμμής του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Όλοι οι άλλοι Ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών, μαζί με τους Πράσινους, την ομάδα του Μακρόν και φυσικά και την Αριστερά, ήμασταν πολύ πιο επικριτικοί προς αυτόν που έχει την πρώτη ευθύνη. Γιατί η διάβρωση του κράτους δικαίου, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η συρρίκνωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, τέσσερα χρόνια τώρα, έχουν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ελπίζω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην επόμενη του συνέντευξη, θα ευθυγραμμιστεί με τους υπόλοιπους Σοσιαλιστές»

Ευρωκοινοβούλιο: Η συζήτηση «Διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα»

«Η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη “Διάβρωση του Κράτους δικαίου στην Ελλάδα”, παρότι είχε κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης αποκλειστικά ελληνικού ενδιαφέροντος, θάφτηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλοκυβερνητικών μέσων. Γιατί; Γιατί “έφαγε πάρα πολύ ξύλο” ο Μητσοτάκης σε αυτή τη συζήτηση, από την συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτών. Με αποτέλεσμα, ούτε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, ούτε η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είναι μια κεντροδεξιά ευρωβουλευτής, και έχει οριστεί ομόφωνα ως εισηγήτρια μας για τις υποκλοπές, να φανούν ή να ακουστούν έστω και για λίγα δευτερόλεπτα στα ελληνικά τηλεοπτικά μέσα και τα μεγάλα κυβερνητικά κανάλια. Φυσικά ούτε εγώ που μίλησα εκ μέρους της Αριστεράς, ούτε ο Κώστας Αρβανίτης.


Τώρα, για όσα συκοφαντικά λέει εναντίον μας η προπαγάνδα της ΝΔ ότι δήθεν δυσφημούμε τη χώρα, καθαρές κουβέντες: Την Ελλάδα τη δυσφημούν αυτοί που υποβαθμίζουν τη δημοκρατία, που συρρικνώνουν το κράτος δικαίου, που κάνουν υποκλοπές. Όχι αυτοί που με όπλο την αλήθεια, προσπαθούν να επισημάνουν και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Πολλοί ευρωβουλευτές ακόμη και του ΕΛΚ, απέφυγαν να πάρουν το λόγο και να υποστηρίξουν τον Κυρ. Μητσοτάκη σε όσα κάνει εναντίον της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου…»

Προεκλογική αντιπαράθεση

«Είναι τεράστιο λάθος του Κυρ. Μητσοτάκη, που δείχνει και ένα κόμπλεξ απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο, τον Αλέξη Τσίπρα, να αρνείται τον διάλογο μπροστά σε όλους τους Έλληνες πολίτες, όπως γίνεται σε όλα τα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, ιδιαίτερα στη Δυτική Ευρώπη.
Δεν χρειαζόμαστε λασπομαχίες, πρέπει να φυλαχτούμε από τις βρωμιές, γιατί κάνουν κακό στην Ελλάδα και η χώρα έχει μπει στο στόχαστρο με όλα αυτά τα θέματα, τις υποκλοπές, τα σκάνδαλα, τη συρρίκνωση της ελευθερίας του Τύπου. Τα βλέπουν και έξω αυτά.
Η έκκλησή μου είναι – και έτσι θα κινηθεί και θα δράσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας: με σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση και διάλογο.

Και επειδή έχω την αίσθηση ότι με όσα λέει και κάνει τελευταία ο Μητσοτάκης βγάζει μεγάλο άγχος για τις εκλογές και θα παίξει τοξικά έως θα έλεγα και βρώμικα, η απάντησή μας θα είναι η περίφημη ρήση του Ηλία Ηλιού: “Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα”.

Το δικό μας γήπεδο είναι η αντιπαράθεση με επιχειρήματα και με στοιχεία, όπου χρειάζεται με μαχητικότητα, αλλά και με το ήθος που επιβάλλεται να αντιπαρατίθενται τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί ηγέτες.

Τώρα έχουμε και μεγαλύτερη εμπειρία ως κόμμα. Διότι έχουμε κυβερνήσει και έχουμε πετύχει αρκετά καλά αλλά και έχουμε διδαχθεί από αδυναμίες και λάθη και πιστεύω ότι είμαστε πιο ώριμοι.

Σας βεβαιώνω ως επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά υψηλό. Και ότι η επιχείρηση του Μητσοτάκη να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μπαμπούλα, δεν πιάνει πια. Αυτή η αντι-ΣΥΡΙΖΑ καραμέλα έχει πια λιώσει».

.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ