20/02/2023

Τρ. Αλεξιάδης: Προστασία πρώτης κατοικίας: Από το πολιτικό ψεύδος στην πολιτική χυδαιότητα

Άρθρο του Τρύφωνα Αλεξιάδη, Βουλευτή Β΄ Πειραιά και Αν. Τομεάρχη Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για να αποδειχθούν τα ψέματα, η παραπληροφόρηση, η διαστρέβλωση της αλήθειας, η πολιτική χυδαιότητα τελικά, όσων προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της προστασίας πρώτης κατοικίας. Δυστυχώς, πρόθυμα “παπαγαλάκια”, στηρίζουν την αθλιότητα της κυβέρνησης, είναι …πολλά τα λεφτά! Πίσω από τους πλειστηριασμούς, κρύβονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, βέβαιοι χρηματοδότες τους.
Αλήθειες λοιπόν και προκαλώ όποιον πολιτικό/δημοσιογράφο, αν αντέχει τον διάλογο, σε οποιαδήποτε εκπομπή, να συζητήσουμε τεκμηριωμένα. Αναμένοντας, υπενθυμίζω:

(2015-2019) - ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ  ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!  Αν είχε γίνει, θα είχαν στηθεί απευθείας συνδέσεις, δημοσιοποιηθεί ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις, από όσους με ασύστολη προπαγάνδα και επικοινωνιακή υπεροπλία, έστησαν το ΑΝΤΙ-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

22.10.2020 - ο εκπρόσωπος της ΝΔ, έγκυρος νομικός Ι. Μπούγας αναφέρει σε ομιλία του στη Βουλή  «η κύρια κατοικία τηρούσε υπό πλήρη και απόλυτη προστασία μέχρι τις 31.12.2014». Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κληρονόμησε κάτι, πως το κατάργησε;

Όσοι δεν τον πιστεύουν, ας πιστέψουν τον Πρωθυπουργό που δήλωνε στη Βουλή (30.04.2020) πως είχε προβλεφθεί η διατήρηση του πλαισίου προστασίας πρώτης κατοικίας που υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τον Δεκέμβριο 2019.
23.11.2022 - Αναλυτικό ιστορικό από τον τομεάρχη Χρηματοπιστωτικού ΣΥΡΙΖΑ Α. Φλαμπουράρη (http://bit.ly/3XDs4Kp)

Για τους πλειστηριασμούς έχω αρθρογραφήσει («Επίκαιρα» Νοέμβριος 2022 - http://bit.ly/3XBrZXu), επαναλαμβάνω:

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν μαζί την κωδικοποίηση του Κ.Ε.Δ.Ε., όπου προβλέπονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί!

Τους προκαλώ συνεχώς, δεν απαντούν σε ποια σελίδα του προγράμματός τους προβλέπουν κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών;

25.11.2022 - στη Βουλή (http://bit.ly/3S5o3Nx) ζήτησα έλεγχο για τα πακέτα δανείων που αγόρασαν τα ‘’κοράκια’’ από τράπεζες. Ποιοι αγόρασαν, ποιου δάνεια αγόρασαν, ποια η εξέλιξη αποπληρωμής, κουρεμάτων και ρυθμίσεων. Ώστε να δούμε ποιοι εξυπηρετήθηκαν; Διαπλεκόμενοι; Φίλοι; Χορηγοί; Άλλοι; Καμία απάντηση. Ερωτήματα που δεν άκουσαν τα φιλοκυβερνητικά “παπαγαλάκια” για να τα επαναλάβουν σε υπουργικά στελέχη.

20.10.22, 56 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέσαμε ερώτηση (πλήρες κείμενο: https://bit.ly/3snIfOJ και απάντηση: https://bit.ly/412Z3KU ) για πλειστηριασμούς κατοικιών Δήμων της Β΄ Πειραιά και πόσοι από αυτούς αφορούν πρώτη κατοικία.  Το αρμόδιο υπουργείο απάντησε ότι …δεν γνωρίζει!