24/02/2023

Ν. Βούτσης: Δεν υπάρχει ίχνος παράβασης καθήκοντος για τον Υπουργό Νίκο Παππά

Σημεία συνέντευξης τ. προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Βούτση στο ραδιόφωνο PARAPOLITIKA FM και τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Ο τ. πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Βούτσης μιλώντας, σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika Fm και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη αναφορικά και ειδικά για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά τόνισε τα εξής:

· Όλες οι αποφάσεις και της εκτελεστικής και της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας, προφανώς, κρίνονται. Έχω άποψη και δημόσια την εκθέτω.

· Η συγκεκριμένη απόφαση κινείται σε αντίθεση όχι μόνο με την εισήγηση της εισαγγελέως ή με άλλες δικαστικές αποφάσεις όπως αυτή που αφορούσε στον κ. Κρέτσο για το ίδιο ακριβώς θέμα αλλά κινείται απέναντι και στην πραγματικότητα όλης της ιστορίας των ΜΜΕ έτσι όπως γραφτεί, χωρίς να μπορεί να αναθεωρηθεί, μετά τη Μεταπολίτευση στη χώρα μας. Ιστορία με διαδοχικές παρατάσεις, με έλλειψη δεσμεύσεων και βέβαια χωρίς τίμημα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

· Δεν υπάρχει ίχνος παράβασης καθήκοντος για τον Υπουργό Νίκο Παππά.

· Σήμερα επιχαίρουν όσοι πλήρωσαν για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, όσοι σταμάτησαν με απόφαση Μητσοτάκη να πληρώνουν με αφορμή και πρόσχημα την πανδημία και όσοι επέβαλαν και αξιοποιούν ήδη τους δύο νόμους που έγιναν για τη μείωση του προσωπικού στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

· Από το ΣτΕ έχει πέσει μόνο το άρθρο που αφορά στη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και όχι ο Νόμος Παππά. Θυμηθείτε δε ότι το ΕΣΡ δεν συγκροτείτο με τα 4/5 ακριβώς επειδή ο κ. Μητσοτάκης υπονόμευε τη συγκρότησή του για να μην ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

· Είμαστε επί μήνες μάρτυρες μιας δήθεν πολιτικής κριτικής στα όρια του μπούλινγκ εναντίον δικαστικών λειτουργών από δημοσιογράφους και πολιτικούς που θέλουν να ποδηγετήσουν τη Δικαιοσύνη.

.