ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

25/02/2023

Ν. Βούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ο κορμός της κυβερνητικής σύγκλισης των δημοκρατικών δυνάμεων

Ν. Βούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει ο κορμός της κυβερνητικής σύγκλισης των δημοκρατικών δυνάμεων



Συνέντευξη του τ. προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προδευτική Συμμαχία στην Κυριακάτικη KONTRA NEWS και τον Σπύρο Σουρμελίδη

· Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να γίνει ο κορμός μιας σύγκλισης που θα βρει κυβερνητική αποτύπωση ή και ανοχή με δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού αντιπολιτευτικού μπλοκ.

· Όλα θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή στις κάλπες. Η ψήφος μιας Κυριακής μπορεί να αλλάξει και να τροποποιήσει τη ζωή των πολιτών προς το καλύτερο.

· Η Δημοκρατία πρέπει να ελέγξει και η θεσμική προσήλωση της εκτελεστικής εξουσίας πρέπει να εγγυηθεί τη λειτουργία όλων των αρμών του κράτους και βέβαια των αυτοτελών άλλων εξουσιών του κοινοβουλευτικού έργου και της Δικαιοσύνης.

· Ο κ. Μητσοτάκης επέφερε οδυνηρά πλήγματα στο Κράτος Δικαίου, τη Δικαιοσύνη και τη διεθνή θέση της χώρας.

· Άμεσα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα μεσοπρόθεσμου ή και μακροπρόθεσμου για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

· Η Αριστερά, γενικότερα η προοδευτική και δημοκρατική παράταξη, πρέπει και μπορεί να βάλει την προγραμματική σφραγίδα με τις δημόσιες πολιτικές σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

· Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει την απάνθρωπη και κυνική επιλογή να είναι μια από τις ασπίδες της Ευρώπης με οποιοδήποτε κόστος για την ανθρώπινη ζωή, απέναντι στις ροές προσφύγων και μεταναστών.

· Η Αριστερά δε θέλει Ευρώπη φρούριο. Οι ελληνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να στρέψουν την κριτική και τις απαιτήσεις τους προς την Ε.Ε.

Γιατί θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές;

Η ανάγκη και η πρόθεση στο επίπεδο της κοινωνίας, ήδη εκφράζονται συστηματικά εδώ και μήνες, στην κατεύθυνση της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, με την αποδόμηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του κ. Μητσοτάκη και την αναζήτηση προοδευτικής λύσης. Πιστεύω ότι θα υπάρξει και εκλογική αποτύπωση από την πρώτη κιόλας κάλπη της απλής αναλογικής, αυτής της διαθεσιμότητας της κοινωνικής πλειοψηφίας μέσα στις λαϊκές τάξεις και ιδιαίτερα τη νεολαία, για πολιτική αλλαγή.

Είμαι αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να γίνει ο κορμός μιας σύγκλισης που θα βρει κυβερνητική αποτύπωση ή και ανοχή με δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού αντιπολιτευτικού μπλοκ. Τολμώ να πω ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή στις κάλπες. Για αυτό θεωρώ ότι το πρώτο μας καθήκον είναι να παροτρύνουμε και να πείσουμε το μεγάλο μέρος του λαού μας και της νεολαίας ότι πραγματικά η ψήφος μιας Κυριακής μπορεί να αλλάξει, να τροποποιήσει τη ζωή του προς το καλύτερο. Αμέσως ύστερα έρχεται το δεύτερο για εμένα καθήκον να εμπνεύσουμε και να ενθαρρύνουμε κοινωνικούς αγώνες και παρεμβάσεις που θα πείθουν ότι η συμμετοχή και στις εκλογές πρέπει να γίνει με την επιλογή του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για τους αρμούς της εξουσίας τους οποίους δεν ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι νομίζετε ότι είναι αυτοί που πρέπει να ελέγξει ή να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η Δημοκρατία πρέπει να ελέγξει και η θεσμική προσήλωση της εκτελεστικής εξουσίας πρέπει να εγγυηθεί τη λειτουργία όλων των αρμών του κράτους και βέβαια των αυτοτελών άλλων εξουσιών του κοινοβουλευτικού έργου και της Δικαιοσύνης. Γι’ αυτό μιλάμε για Δικαιοσύνη παντού, Δημοκρατία παντού, ανοικτές, διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες, αντιπαλότητα με τη χειραγώγηση των ευαίσθητων κρατικών μηχανισμών και την υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών.

Όλα αυτά διαμορφώνουν και ένα μοντέλο προοδευτικής διακυβέρνησης στον αντίποδα του καθεστωτικού, δήθεν επιτελικού κράτους, με το οποίο ο κ. Μητσοτάκης εν τέλει επέφερε οδυνηρά πλήγματα στο Κράτος Δικαίου, τη Δικαιοσύνη και τη διεθνή θέση της χώρας.

Η υπόθεση των υποκλοπών εκτός πολλών άλλων ανέδειξε την ευκολία με την οποία μια κυβέρνηση ή ένας κυβερνήτης μπορεί να παραχαράξει την λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών του κράτους. Τι θεωρείτε ότι μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να θωρακίσει τους κρίσιμους θεσμούς; Εκτός από την εκδίκαση των ποινικών ευθυνών υπάρχουν και άλλα μέτρα;

Θέλω να είμαι και είμαι υποχρεωμένος να είμαι πολύ ειλικρινής, διότι βίωσα αυτή την υπόθεση από την πρώτη στιγμή, από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα, στο πλαίσιο όλων των Επιτροπών. Στην Επιτροπή Θεσμών, την Εξεταστική και τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Με κατάπληξη, στα όρια της πολιτικής αφέλειας, διαπίστωσα την «ευκολία» με την οποία η παρούσα κυβέρνηση μορφοποίησε και ενορχήστρωσε ένα απίστευτο σε εύρος και βάθος εγχείρημα δημοκρατικής εκτροπής μέσω των παρακολουθήσεων από το σύνολο των υπηρεσιών που έχουν τη δυνατότητα ή την τυπική νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο. Κυρίως με εντυπωσιάζει η ομερτά συγκάλυψης που αφορά σε ορισμένα ΜΜΕ, σε ανώτατους δικαστικούς, σε διοικητικούς λειτουργούς, σε ηγήτορες του στρατεύματος και βεβαίως σε πολιτικά πρόσωπα. Ο καθένας με το ρόλο του, τη σιωπή του ή και τη συναίνεσή του, προσπαθούν με αγωνία να συγκαλύψουν αυτό το πολύμηνο σκάνδαλο. Εκτός των άλλων η χώρα μας έχει εκτεθεί βαρύτατα διεθνώς για τη δημοκρατική εκτροπή. Βεβαίως το κλίμα ενόψει των εκλογών φορτίζεται χωρίς προηγούμενο από αυτή την πρωτοφανή συγκάλυψη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου.

Οι προτάσεις που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για την αντικειμενική και αξιοκρατική επιλογή των επικεφαλής σε κρίσιμους οργανισμούς όπως η ΕΥΠ και την αποσύνδεση των δικαστικών αφενός από την εκτελεστική εξουσία και αφετέρου από τις «περιστρεφόμενες πόρτες» των Ανεξάρτητων Αρχών μετά την αποχώρηση από την ευδόκιμη υπηρεσία τους, όπως και άλλες προτάσεις που είχαν κατατεθεί από άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, θα θωρακίσουν τη δημοκρατική λειτουργία μέσα στο κράτος.

Στα πορίσματα, από τα οποία - ακόμα και από το δικό μας - λείπει η βεβαιότητα που αποκτήσαμε ύστερα για τη χρήση, κτήση και εμπορία των παράνομων λογισμικών από την ΕΥΠ και την κυβέρνηση, είναι καταγεγραμμένο ήδη ότι υπάρχουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες οι οποίες θα αναζητηθούν. Δυστυχώς η Δικαιοσύνη, όχι απλά με αργά βήματα αλλά και με τρόπους που οδηγούν νομοτελειακά σε αποσυσχέτιση των υποθέσεων μεταξύ τους, δε βοηθάει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Είναι αυτονόητη η κριτική προς την κυβέρνηση για την ακρίβεια. Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση, τι πραγματικά μπορεί ν αλλάξει; Τι είναι αυτό στο οποίο μπορεί ρεαλιστικά να ελπίζουν οι πολίτες;

Νομίζω, πως είμαστε πάρα πολύ σαφείς και ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα, μαζί με τους αρμόδιους τομεάρχες, έχουν δεσμευθεί για άμεσα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα μεσοπρόθεσμου ή και μακροπρόθεσμου για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και ΕΦΚ για τα πετρελαιοειδή, φορολόγηση όλων των υπερκερδών των αλυσίδων εμπορίας στην ενέργεια και τον επισιτισμό, αύξηση του κατώτατου εισοδήματος στον ιδιωτικό τομέα στα 880 και 10% στους δημοσίους υπαλλήλους, 13η σύνταξη και ρητός προσδιορισμός για 3 δόσεις στα αναδρομικά των συνταξιούχων και βέβαια αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή μαζί με πραγματικούς ελέγχους στα φαινόμενα αισχροκέρδειας και διαφθοράς. Αυτές είναι δεσμεύσεις που θα υλοποιηθούν από τις πρώτες μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης

Μιλάτε για το κοινωνικό κράτος. Όμως οι Έλληνες πολίτες έχουν την εμπειρία ενός κοινωνικού κράτους το οποίο είχε και στοιχεία εκτεταμένης διαφθοράς στην καθημερινή του λειτουργία. Τι είδους κοινωνικό κράτος υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Η ουσία της συζήτησης για το κοινωνικό κράτος οδηγεί αυτομάτως στην κρίσιμη διαφορά μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς στο νέο ιστορικό κύκλο που έχουμε μπει μετά την πανδημία, την κλιματική κρίση και βέβαια τον πόλεμο. Δηλαδή, αναφύεται το κεντρικό ζήτημα της εκπόνησης και εφαρμογής δημοσίων πολιτικών με επίκεντρο και σταθερή αναφορά τον άνθρωπο και τους πολλούς, έναντι των εφαρμοζόμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που αποτυπώνονται και στο σχετικό Σύμφωνο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σύμφωνο που διαθέτει τα «ιμάτια» του δημοσίου συστήματος υγείας, της δημόσιας παιδείας, των κοινών δημόσιων αγαθών και των στρατηγικών παραγωγικών τομέων στην περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία που απεδείχθη βεβαίως πολύ ανεπαρκής και σε μερικές περιπτώσεις και υπαίτια για τις πολλαπλές κρίσεις που βιώνει σε αυτή τη φάση ο κόσμος μας.

Η Αριστερά, γενικότερα η προοδευτική και δημοκρατική παράταξη, πρέπει και μπορεί να βάλει την προγραμματική σφραγίδα με τις δημόσιες πολιτικές σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, όπως για παράδειγμα στο ενεργειακό αλλά και στην αναζήτηση ειρηνικών λύσεων στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία απέναντι στην Ουκρανία και στον Ψυχρό πόλεμο στον οποίο συμμετέχουν και κορυφαίοι Οργανισμοί της Δύσης.

Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα ασφάλειας («νόμου και τάξης») πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική του και την ρητορική του γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα;

Πρέπει με πολύ μεγάλη συνέπεια να αναφερόμαστε οπωσδήποτε στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τομέα στον οποίο έχει αποτύχει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στη γενικότερη θεραπεία του αισθήματος γενικευμένης ανασφάλειας που έχουν οι πολίτες για το παρόν τους, το μέλλον τους, τις ελευθερίες, το σεβασμό των ατομικών τους δικαιωμάτων, τη στάση του κράτους απέναντι τους και βέβαια την κάλυψη τους από το δημόσιο τομέα της υγείας και το ευρύτερο κοινωνικό κράτος. Αυτή είναι η ουσία της έννοιας της ασφάλειας.

Μεταναστευτικό και προστασία των συνόρων. Είναι δύο θέματα που διχάζουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, και την ελληνική. Το πιστεύετε ότι θα πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα δυο αυτά ζητήματα;

Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει την απάνθρωπη και κυνική επιλογή να είναι μια από τις ασπίδες της Ευρώπης με οποιοδήποτε κόστος για την ανθρώπινη ζωή, απέναντι στις ροές προσφύγων και μεταναστών που δημιουργούνται ακριβώς από τις επάλληλες κρίσεις, στις οποίες επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί.

Η Αριστερά δε θέλει Ευρώπη φρούριο. Οι ελληνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να στρέψουν την κριτική και τις απαιτήσεις τους προς την Ε.Ε. η οποία παραπαίει επί μία πενταετία για την αναδιαμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής μετά τα αλλεπάλληλα «Δουβλίνα», ενώ δεν προχωράει στην κρίσιμη και καίρια επιλογή.

Κάθε χώρα να αναλαμβάνει μέρος της ευθύνης ανάλογα με τις δυνατότητες της για την απορρόφηση και την ενσωμάτωση μέρους των πραγματικών προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αντί να δίνει λεφτά στις χώρες-σύνορα της Ευρώπης για να ασκούν πολιτική εν τέλει στα όρια ή και πέραν των δεσμεύσεων της Συνθήκης της Γενεύης.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ