20/03/2023

Ρ. Χρηστίδου: Η ΝΔ είναι μόνο στα χαρτιά φιλοευρωπαϊκό κόμμα - Στην πράξη, είναι πιστός συνεχιστής της παράδοσης του ρουσφετιού του οθωμανικού κράτους

Η Βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ραλ. Χρηστίδου παίρνοντας το λόγο στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού τόνισε ότι:

·       Ακόμα και η Eπιστημονική Eπιτροπή της Bουλής, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και φυσικά οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα σωματεία και οι σύλλογοι εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις και εταιρείες ύδρευσης, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης, δήμαρχοι φιλικά προσκείμενοι στη ΝΔ, εφημερίδες φιλοκυβερνητικές και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο άρθρο τους, όλοι ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο

·       Η υπαγωγή των δημοτικών επιχειρήσεων της διαχείρισης νερού και απορριμμάτων τους στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) θα έχει σαν αποτέλεσμα ένα ασφυκτικό πλαίσιο που θα τις υποχρεώσει όχι να εξορθολογήσουν, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά να αυξήσουν τα τιμολόγια τους, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο στους ιδιώτες

·       Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τις ενεργειακές κοινότητες που είχαν ιδρυθεί με τον νόμο 4513/18 του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τις θέλει τις κοινότητες γιατί η ύπαρξη τους είναι αντίπαλο παράδειγμα προς τους ολιγάρχες φίλους της  που κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα στην ενέργεια. Για αυτό ακύρωσε  τη χρηματοδότησή τους μέσω ΕΣΠΑ και την προτεραιότητα σύνδεσής τους στο ενεργειακό δίκτυο.

·       Η ΝΔ είναι μόνο στα χαρτιά φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Στην πράξη, είναι πιστός συνεχιστής παραδόσεων ρουσφετιού και ευνοιοκρατίας που έχουν τις ρίζες τους στο οθωμανικό κράτος. Για αυτό και η σωρεία φωτογραφικών συνταγματικών παραβιάσεων και χατιρικών ρυθμίσεων στο νομοσχέδιο σε θέματα πολεοδομικής νομοθεσίας, δασικής νομοθεσίας, αυθαιρεσιών οικοδομικού κανονισμού, δόμησης σε αιγιαλό κλπ., ρυθμίσεις που  ικανοποιούν ρουσφέτια εκλογικής πελατείας.

·       Η γνωστή φράση ότι τον πλανήτη δεν τον κληρονομήσαμε από τους προηγούμενους αλλά τον έχουμε δανειστεί από τους επόμενους, προκαλεί ειρωνικά χαμόγελα στους κυβερνώντες.  Δεν προτίθενται να αφήσουν τίποτα στις επόμενες γενιές, αντίθετα θα διευκολύνουν την καταλήστευση της χώρας χθες, σήμερα, τις ελάχιστες μέρες που τους απομένουν ως κυβέρνηση

Ολοκληρώνοντας η Ραλλία Χρηστίδου υπογράμμισε: «Το πολύ-διαφημιζόμενο επιτελικό κράτος κατέληξε σε καθεστώς, γκρεμίστηκε και αυτοαναφλέχθηκε, διότι συγκρούστηκε με τον ίδιο του τον εαυτό. Καθήκον της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γιατρέψει τις πληγές του κοινωνικού σώματος.»