22/04/2023

Γ. Μουζάλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές - βίντεο

Σημεία συνέντευξης του βουλευτή Νοτίου Τομέα Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον ρ/σ «Παραπολιτικά» και τον Τηλέμαχο Σαντοριναίο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τις θέσεις του μέσω του προέδρου του. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλάει για μία συμπαράταξη νικητών, που προϋποθέτει ότι θα είναι πρώτο κόμμα, έστω και με μικρή διαφορά. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα, αυτό πιστεύουμε. Άλλωστε, είναι ο μόνος τρόπος ώστε και πρακτικά να μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει μία προγραμματική-προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα περιλαμβάνει προγραμματικά ζητήματα, όπως: επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και την οριοθέτηση των δανείων, την ενίσχυση του ΕΣΥ, την ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας, μέτρα για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, μέτρα για τους μισθούς, πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών, επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αλλά και να παραμείνει το νερό στο δημόσιο. Όλα αυτά, συν φυσικά και το τεράστιο ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα μας, παρακολουθήσεις κλπ.

Αυτά τα ζητήματα, όπως και άλλα, επαρκούν σε αυτές τις συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία, για να υπάρξει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στις σκληρές πρακτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ, το ΜεΡΑ25, αλλά και το ΚΚΕ σε πολλά ζητήματα, συνέκλιναν. Έχουν δηλαδή περίπου, με κάποιες αποκλίσεις, ίδιες απόψεις. Επομένως τα κόμματα που θα φτιάξουν την προοδευτική κυβέρνηση, θα είναι τα κόμματα τα οποία συμφωνούν στα μέτρα που προαναφέρθηκαν.

Για την υπόθεση Γεωργούλη, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την αρχή, ήταν καμία ανοχή! Αυτή η θέση δεν είναι άλλη από αυτήν που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για παλαιότερα ζητήματα #MeToo, όταν αντίστοιχα πράγματα γίνονταν από στελέχη άλλων κομμάτων και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας.

Τα ζητήματα της έμφυλης βίας, της ενδοοικογενειακής βίας, της παιδεραστίας, είναι βαθιά πολιτικά ζήτημα. Είναι λάθος να λέμε μην πολιτικοποιείτε το ζήτημα Γεωργούλη ή το ζήτημα Μπεκατώρου και Λιγνάδη. Είναι βαθιά πολιτικά ζητήματα, που δεν πρέπει να κομματικοποιούνται. Εάν κάποιος προβαίνει σε ζητήματα #MeToo, είναι ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα στο οποίο πρέπει τα δημοκρατικά κόμματα να έχουν μία ενιαία θέση.