14. Δώρα Τσαμπάζη

Η Δώρα Τσαμπάζη γεννήθηκε το 1983 στις Σέρρες. Η μητέρα της είναι συνταξιούχος δασκάλα και ο πατέρας της συνταξιούχος οικονομολόγος και συγγραφέας. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών, όπου πέρασε πρώτη στις εισαγωγικές εξετάσεις. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Σερρών.

Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το μεταπτυχιακό της είναι στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού με θέμα διπλωματικής διατριβής «Το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

Υπήρξε ενεργό μέλος και χορεύτρια του Συλλόγου Βλάχων Φοιτητών Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων εργάστηκε σε παιδικές κατασκηνώσεις και απέκτησε κατόπιν εξετάσεων πτυχίο Ναυαγοσωστικής και Πρώτων Βοηθειών.

Όταν αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, εργάστηκε σε διάφορα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα μέσα της Θεσσαλονίκης, όπως το Makedonia Tv, Sport 103, Libero 107,4, Σπορ του Βορρά, υπήρξε συντάκτης στην 24MEDIA, και συνεργάτης της τηλεοπτικής εκπομπής D.O.T ενώ το τελευταίο διάστημα αρθρογραφεί στο brooklyne.gr.

Το 2016 παντρεύτηκε με τον δις αργυρό Ολυμπιονίκη Τάε Κβο Ντο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη και απέκτησαν δύο παιδιά, την Ελεάννα και τον Γιώργο.

Μετά το θάνατο του συζύγου της ξεκίνησε την εθελοντική της δράση σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις και ομιλίες που αφορούν την στήριξη συγγενών καρκινοπαθών.