Χατζηχατζόγλου Μιθριδάτης

Εκλογική περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών

Χατζηχατζόγλου Μιθριδάτης

Ο Μιθριδάτης γεννήθηκε στου Γκύζη. Μεγάλωσε στην Κυψέλη. Γιος των ηθοποιών Κώστα Χατζόγλου και Ανθής Γούναρη. Σε ηλικία 15 ετών εργάστηκε ως σκιτσογράφος σε εφημερίδες (Οδηγητής κ.α.) και περιοδικά. 1992-1993, ο Μιθριδάτης εργάστηκε ως υπάλληλος στα κατάστημα δίσκων Metropolis. 1993, σε ηλικία 18 ετών πέρασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης και την επόμενη χρονιά (1994) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, μέσα στους πρώτους δέκα εισαχθέντες. Σπούδασε οκτώ έτη, ενώ συγχρόνως δισκογραφούσε με τα Ημισκούμπρια.

Διέκοψε για αρκετά χρόνια λόγω μεγάλων απαιτήσεων της μουσικής καριέρας του, αλλά το 2017 συνέχισε στην ΑΣΚΤ προετοιμάζοντας την Διπλωματική του στις εικαστικές τέχνες. Το 2019 παρουσίασε την Πτυχιακή εργασία του, η οποία βαθμολογήθηκε με Άριστα (9,7/10).
Το 1996, παράλληλα με τις σπουδές του, δημιούργησε το μουσικό συγκρότημα «Ημισκούμπρια» μαζί με τον Δημήτρη Μεντζέλο και τον DJ Πρύτανη και έκτοτε ασχολείται με την μουσική επαγγελματικά. Την 1η Απριλίου 2023 ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.