20/03/2007

Η απώλεια του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) σε μεγάλο αριθμό χαμηλοσυνταξιούχων μετά τη χορήγηση της αύξησης του 4% για το έτος 2007.

Επίκαιρη ερώτηση του Φώτη Κουβέλη προς τονΥπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας,

Σε μικρότερο αριθμό χαμηλοσυνταξιούχων φέρεται ότι θα καταβληθεί το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) για το έτος 2007, λόγω της υπέρβασης του συνόλου των αποδοχών τους από τα  εισοδηματικά κριτήρια  τα οποία θέτει η με αριθμ.: ΦΙ 1321/30572/2190 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Οικονομίας και Οικονομικών και  Εμπορικής Ναυτιλίας.

Επειδή με την ανωτέρω απόφαση αναπροσαρμόζονται τα ποσά των εισοδηματικών κριτηρίων, μόνον με βάση τη μεταβολή που προέρχεται από την αύξηση του κατώτατου ορίου κύριας σύνταξης, χωρίς τις προσαυξήσεις σε επιμέρους επιδόματα-αποδοχές, με συνέπεια 40.000 χαμηλοσυνταξιούχοι να στερηθούν τη λήψη του επιδόματος αυτού,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

-Ποια είναι η θέση τους στο συγκεκριμένο οικονομικό πρόβλημα που δημιουργείται στους χαμηλοσυνταξιούχους και ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την άμεση αντιμετώπισή του, ώστε να προστατευθεί η αγοραστική δύναμη του εισοδήματός τους για το έτος 2007;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης