28/06/2007

Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας. Αναγκαία η πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ.

Ερώτηση του Γιάννη Δραγασάκη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης

Η προχτεσινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σχετικά με τα προβλήματα της ΔΕΗ θίγει και μία σημαντική παράμετρο αυτή της έλλειψης τεχνικού προσωπικού στην επιχείρηση. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει, την κρίσιμη αυτή περίοδο "για μια ακόμη φορά το προσωπικό της ΔΕΗ δίνει νυχθημερόν την μάχη για την ομαλή λειτουργία του συστήματος σε πρωτοφανείς καταστάσεις για τα δεδομένα της χώρας μας" και καλεί όλους τους αρμόδιους "να ενισχύσουν την ανάπτυξη της ΔΕΗ και να προσλάβουν άμεσα τεχνικό προσωπικό".

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση η διοίκηση της ΔΕΗ οφείλουν να ανταποκριθούν άμεσα στην παραπάνω έκκληση, δεδομένου ότι η περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του φόρτου εργασίας για το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ που αυτή έχει επιφέρει.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει το ταχύτερο δυνατό ώστε με διαδικασίες αξιοκρατικές και διαφανείς να προσληφθεί το αναγκαίο και κατάλληλο τεχνικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των όποιων τεχνικών προβλημάτων προκύπτουν ή μπορεί να προκύψουν με έγκαιρες προληπτικές παρεμβάσεις .

Με βάση τα παραπάνω

ερωτάται ο κ. Υπουργός

- Ποια η θέση της κυβέρνησης σχετικά με το αίτημα της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ  για προσλήψεις τεχνικού προσωπικού;

- Αν είναι θετική, με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί ότι η διοίκηση της ΔΕΗ θα προχωρήσει σε προσλήψεις του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού και με ποιο χρονοδιάγραμμαι;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Δραγασάκης