ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

10/06/2008

Αποκλεισμός των πολιτών από την παραλία του Λαγονησίου



Με πολλούς μήνες καθυστέρηση προσήλθε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Τουρισμού κ. Σπηλιωτόπουλος προκειμένου να απαντήσει σε Ερώτηση του Βουλευτή Αττικής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Θανάση Λεβέντη για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Λαγονησίου.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν θέλησε να πάρει θέση επί της ουσίας της υπόθεσης και παρέθεσε δύο λόγους για την άρνησή του αυτή: Ότι η υπόθεση εκκρεμεί στη δικαιοσύνη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας θα την εκδικάσει τον Οκτώβριο φέτος, αλλά και ότι η απόφαση για εκχώρηση της παραλίας, μέσω των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων ΑΕ, πάρθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση το 2003, συγκεκριμένα τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης κ. Τσοχατζόπουλο.

Η ουσία της υπόθεσης, όπως όλοι οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν καλά, είναι ότι δεν έχουν πια πρόσβαση στην παραλία τους, σε ευθεία αντιδιαστολή με όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους Έλληνες.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν μπόρεσε πάντως να κρύψει εντελώς τις απόψεις του για το θέμα. Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι δεν μπορεί ούτε ο Δήμαρχος Καλυβίων, στο δήμο του οποίου ανήκει η παραλία, να την επισκεφθεί, εν αντιθέσει με πολλά κυβερνητικά στελέχη, τα οποία επισκέπτονται το συγκρότημα αρκετά συχνά. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανταπάντησε ότι ο τουρισμός είναι μία σπουδαιότατη οικονομική δραστηριότητα για τη χώρα μας, φανερώνοντας έτσι τις μύχιες σκέψεις του για το που αποδίδει δίκιο στην υπόθεση. Ξεκαθάρισε τη θέση του λίγο περισσότερο αποκαλώντας την παραλία του Λαγονησίου ένα “διαμάντι”, “από τα πολλά που υπάρχουν στη χώρα μας”, και τα οποία οι Υπουργοί της Κυβέρνησης έχουν την υποχρέωση να διαφημίζουν. Ιδίως όταν πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις που οικειοποιούνται δημόσιο πλούτο που μέχρι πρότινος απολάμβαναν μερικά εκατομμύρια Αθηναίοι κάθε καλοκαίρι.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή υποστήριξη στον Δήμαρχο Καλυβίων κ. Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος σύρεται εδώ και πολλά χρόνια στα δικαστήρια με φαλκιδευμένες κατηγορίες, ακόμα και από το Υπουργείο Οικονομίας, το οποίο τον κατηγορεί ότι εμποδίζει το δημόσιο να έχει κέρδη από την παραλία του Λαγονησίου.


Πρακτικά Βουλής 10ης/6/2008

Από την επίκαιρη ερώτηση για την παραλία Λαγονησίου.

Προχωρούμε στην με αριθμό 518/46/10.10.2007 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αθανασίου Λεβέντη προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, σχετικά με την παραχώρηση της παραλίας Λαγονησίου από την Επιχείρηση Τουριστικών Ακινήτων (Ε.Τ.Α. Α.Ε.) στην εταιρεία Αττικός Ήλιος Α.Ε.

Η ερώτηση αναλυτικότερα του κυρίου συναδέλφου έχει ως εξής:

«Η παραλία Λαγονησίου στα Καλύβια Αττικής που είναι η πιο σημαντική, προσβάσιμη και πολυσύχναστη για τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής, έχει παραχωρηθεί από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων (Ε.Τ.Α.) στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε., συμφερόντων ομίλου Π. Μαντωνανάκη. Η παραχώρηση έχει χαρακτηρισθεί από τους τοπικούς φορείς σκανδαλώδεις, τόσο για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε -με απευθείας ανάθεση- όσο για το τίμημα 15.000 ευρώ ετησίως, ως τέτοια μάλιστα την αντιμετώπισαν και τα Μ.Μ.Ε.

Βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε. με την από 26-8-2005 αίτηση για διαιτησία κατά της Ε.Τ.Α. Α.Ε. ζήτησε μεταξύ άλλων την ακώλυτη χρήση της παραλίας και το αίτημα αυτό έγινε δεκτό με την υπʼ αριθμ. 4/2006 διαιτητική απόφαση.

Επιπροσθέτως να τονίσουμε ότι με την υπʼ αριθμ. 6382/5.1.2005 ερώτησή μας προς τον Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. σημειώναμε πως στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής στις 13/12/2004 ο Νομάρχης κ. Λ. Κουρής, κατήγγειλε με μελανά χρώματα τις πρωτόγνωρες συμπεριφορές της διοίκησης της επιχείρησης Grand resort Lagonisi εναντίον του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οργάνων της, αλλά και τις μεγάλες πολεοδομικές παραβιάσεις και ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Ποιο το πλήρες περιεχόμενο της διαιτητικής απόφασης με αρ.πρωτ. 4/2006, η οποία επιλαμβάνεται του θέματος της ακώλυτης χρήσης της παραλίας Λαγονησίου από την εταιρεία ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε.

Η επιχείρηση Grand Resort Lagonisi έχει παραβιάσει πολεοδομικούς και περιβαλλοντικούς νόμους; Αν ναι, ποιες οι παραβιάσεις και τι κυρώσεις έχουν επιβληθεί; Προτίθεται η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τη σύμβαση παραχώρησης της παραλίας Λαγονησίου από την Ε.Τ.Α. Α.Ε. στην ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε. και τι μέτρα προτίθεται να πάρει προς την κατεύθυνση αυτή;».

Κύριε συνάδελφε, αν γράφατε λιγότερα θα ήταν πιο καλά. Να είναι λίγο πιο σύντομες οι ερωτήσεις.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Ήταν γραπτή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφου. Οκτώ μήνες…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Εντάξει, κύριε Λεβέντη. Έχετε και το σύστημα με τα πιο μικρά γράμματα. Παίρνω μια αφορμή για να κάνω την παράκληση προς όλους. Δεν είναι για εσάς. Εσείς είστε επιμελής.

Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.

ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η παραλία του Λαγονησίου στα Καλύβια Αττικής έχει αποτελέσει και αποτελεί ένα σημείο έντονης τριβής με, θα έλεγα, πολλές παραμέτρους. Όμως, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, σήμερα που μιλάμε βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση, η οποία είναι πέρα και πάνω από την όποια «δυνατότητα» δικής μας παρέμβασης. Και εξηγούμαι.

Ο αγαπητός συνάδελφος κ. Λεβέντης ζητά από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης τη διαιτητική απόφαση του 2006, η οποία επιλαμβάνεται του θέματος, της χρήσης της παραλίας του Λαγονησίου από την εταιρεία ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε..

Σας την καταθέτω, κύριε Λεβέντη και σας θυμίζω ότι θα μπορούσατε πάρα πολύ εύκολα να την βρείτε στη Γραμματεία του Πρωτοδικείου Αθηνών που είναι καταχωρημένη από τον Ιανουάριο του 2006. Εν πάση περιπτώσει, πολύ ευχαρίστως εγώ την καταθέτω στα Πρακτικά και από εκεί μπορείτε εύκολα να τη δείτε.

(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αριστόβουλος Σπηλιωτόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά την προαναφερθείσα απόφαση, η οποία βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Μην ξεχνάτε, κύριε Λεβέντη, ότι αυτή αποτελεί δημόσιο έγγραφο, όπως άλλωστε όλες οι δικαστικές αποφάσεις και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο αγαπητός συνάδελφος κ. Λεβέντης αυτό το γνωρίζει.

Στη συνέχεια το Υπουργείο ερωτάται εάν θα προχωρήσει σε ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης της παραλίας Λαγονησίου από την εν λόγω εταιρεία. Μα, θα έπρεπε να ξέρει ο κύριος συνάδελφος ότι η παραλία του Λαγονησίου έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε. από το 2003, επί των κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. και έχει παραχωρηθεί για σαράντα χρόνια, με υπογραφή του τότε Υπουργού Αναπτύξεως κ. Άκη Τσοχατζόπουλου.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζει ο κύριος συνάδελφος ότι υπάρχει ήδη προσφυγή του Δήμου Καλυβίων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ανάκληση της σύμβασης, η οποία θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο του 2008. Ως εκ τούτου θα ήταν τουλάχιστον υποκριτικό να πούμε σήμερα ότι σε πολιτικό επίπεδο μπορούμε να προσεγγίσουμε ένα ζήτημα τη στιγμή που εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Και στο κάτω-κάτω της γραφής δεν μπορούμε εμείς να εμφανιζόμεθα ότι επιχειρούμε σε πολιτικό επίπεδο να προλάβουμε τις δικαστικές αποφάσεις, γιατί κάτι τέτοιο πάρα πολύ απλά θα ήταν ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Από εκεί και έπειτα, θα σας πω για μια ακόμη φορά ότι για εμάς η τουριστική ανάπτυξη είναι εξαιρετικά σημαντική. Προσφέρει περίπου το 18% στην παραγωγή του εθνικού εισοδήματος. Προσφέρει 800.000 θέσεις εργασίας και γιʼ αυτό ακριβώς το λόγο, τουλάχιστον σε ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό, αφορούν την τουριστική ανάπτυξη, όχι απλώς δεν μπορούμε να παρέμβουμε πριν από το έργο της δικαιοσύνης, αλλά πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να μην δημιουργούμε εντυπώσεις οι οποίες πολλές φορές ζημιώνουν την εικόνα της χώρας και κυρίως ζημιώνουν μια χώρα η οποία θέλει να λέει ότι έχει συνέχεια και συνέπεια και δεν μπορεί μια διοίκηση να έρχεται και να ακυρώνει αποφάσεις της προηγούμενης.

Σʼ αυτό τον τόπο πρέπει κάποια στιγμή να υπάρχει η αρχή της συνέχειας ακόμη και σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης. Όλα τα υπόλοιπα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό από τη δική μας πλευρά την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, απλά και μόνο.

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ.

Ο κ. Λεβέντης έχει το λόγο.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, είπατε ότι σέβεστε τα προηγούμενα πεπραγμένα και ασφαλώς αυτές οι αμαρτωλές συμβάσεις δεν είναι έργο μόνο δικό σας, αλλά και των προηγουμένων κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αυτά τα αμαρτωλά τουριστικά ακίνητα με τα οποία εκχωρήσατε μια σειρά από παραλίες, στις οποίες κανονικά όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση.

Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Καλυβίων, στον οποίο ανήκει όλος αυτός ο χώρος, δεν έχει το δικαίωμα να μπει σʼ αυτό το χώρο. Ο χώρος είναι αποκλεισμένος. Βέβαια, πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης τον επισκέπτονται τακτικότατα, όπως είναι γνωστό σε πολλούς.

Από εκεί και πέρα, δεν φτάνει μόνο ότι εκχωρήθηκε μʼ αυτό τον σκανδαλώδη τρόπο –ετήσιο μίσθωμα 15.000 ευρώ- όλη αυτή η παραλία. Έγιναν μια σειρά έργα εκεί. Αν θέλετε, καταστράφηκαν τα παλιά κτήρια, φτιάχτηκαν καινούρια, φτιάχτηκε μια τερατώδης μεταλλική δεξαμενή κοντά στην ακτή. Δεν ξέρω για ποιο λόγο.

Όλα αυτά δεν είναι παραβιάσεις; Δεν ξέρω πόσο σεβόσαστε τη Δικαιοσύνη.

Επικαλεστήκατε και κάτι άλλο. Είπατε ότι υπάρχει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και μπορούσα να τη βρω. Όμως όπως μου λέτε ότι έπρεπε να το ξέρω, πρέπει κι εσείς να ξέρετε ότι οι Βουλευτές κάνουν κοινοβουλευτικό έργο, κοινοβουλευτικό έλεγχο και εφόσον τα έγγραφα αυτά υπάρχουν στις Υπηρεσίες θα πρέπει οι Υπηρεσίες να τους τα προμηθεύουν. Αλίμονο αν αρχίσουμε τώρα να τρέχουμε και να ψάχνουμε στα πρωτοδικεία. Αν εισηγείστε κάτι τέτοιο, ο κύριος Πρόεδρος είναι εδώ. Ας το έχει υπόψη, να γίνει μια σύσταση προς όλους τους Βουλευτές.

Τι λέει αυτή η διαιτητική απόφαση; Κατοχυρώνει την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία. Κύριε Υπουργέ, έχουμε υποχρέωση αυτές τις ελάχιστες παραλίες που έχουν απομείνει, που δεν έχουν καταστραφεί ακόμη και είναι προσπελάσιμες να τις προστατεύσουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να τις προσεγγίσουν και να κολυμπήσουν.

(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Τελειώνω αμέσως, κύριε Πρόεδρε.

Αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνει κανείς εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βρει ελεύθερη παραλία. Αυτό είναι κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο πέρα για πέρα. Είναι και αντιοικονομικό, είναι και αντιπεριβαλλοντολογικό, είναι, αν θέλετε, και απάνθρωπο. Και βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται αυτή η σωρεία των μηνύσεων εναντίον του Δημάρχου των Καλυβίων, ο οποίος αγωνίζεται για το αυτονόητο: να διατηρηθούν ελεύθερες οι παραλίες. Στη δίκη, στην οποία αθωώθηκε, ήρθαν Βουλευτές όλων των κομμάτων ως μάρτυρες υπερασπίσεως και κυβερνητικό στέλεχος μαζί. Δυστυχώς υπάρχει και μια σειρά από άλλες δίκες.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ολοκληρώστε, κύριε συνάδελφε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Εδώ η Πολιτεία έχει ευθύνες για να προστατέψει τον πληθυσμό και τους πολίτες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά.

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.

ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης): Ασφαλώς, κύριε συνάδελφε, όταν σας είπα ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι δημόσια έγγραφα αυτό σημαίνει ότι πολύ εύκολα οιοσδήποτε, ανεξαρτήτως του αν είναι πολίτης ή πολιτικός, μπορεί άμεσα να έχει γνώση αυτών των εγγράφων και να προμηθευτεί αυτά τα έγγραφα. Βεβαίως με μεγάλη μου χαρά, αν είναι να σας διευκολύνω, το ρόλο αυτό μπορώ να τον παίξω κι εγώ, για δική σας διευκόλυνση. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Απλώς το είπα για να καταγραφεί στα Πρακτικά ότι δεν είχαμε κανέναν λόγο να κρύψουμε οτιδήποτε, πολύ περισσότερο όταν είναι δημόσιο έγγραφο.

Όσον αφορά τα επιχειρήματά σας, εγώ μπορώ με μεγάλη προσοχή αυτά τα επιχειρήματα να τα παρακολουθήσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα συμμερίζομαι. Όμως σε κάθε περίπτωση το εάν τα επιχειρήματα αυτά είναι ακριβή ή όχι θα μπορούσε να σας το πει αυτός που πραγματικά θα έπρεπε να είναι στη δική μου θέση. Κι αυτός που θα έπρεπε να είναι στη δική μου θέση είναι ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης κ. Τσοχατζόπουλος, διότι αυτός υπέγραψε τη συγκεκριμένη σύμβαση και κατόπιν αυτής της σύμβασης υπάρχουν όλα αυτά τα ερωτηματικά, τα οποία εσείς διατυπώσατε. Άρα καλά θα κάνετε αυτά να τα απευθύνετε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και σʼ αυτούς που υπέγραψαν τη συγκεκριμένη σύμβαση κι όχι σʼ εμάς που ερχόμαστε με τη λογική της συνέχειας και της συνέπειας της δημόσιας διοίκησης να προστατέψουμε την αξιοπιστία του ελληνικού κράτους.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Εσείς τι κάνετε; Ποια είναι η δική σας θέση;

ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης): Γιατί το ελληνικό κράτος είναι αξιόπιστο μόνον όταν οι επόμενοι σέβονται τις αποφάσεις των προηγουμένων. Και πολύ περισσότερο δεν μπορούμε εν μία νυκτί να καταργούμε συμβάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον. Και πολύ περισσότερο μην μας ζητάτε σʼ αυτή την Αίθουσα να είμαστε εμείς οι οποίοι θα προλαμβάνουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, διότι κάτι τέτοιο όχι απλώς θα ήταν ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, αλλά θα σηματοδοτούσε και νόθευση του πραγματικού συστατικού, λειτουργικού στοιχείου της ίδιας της Δημοκρατίας και του ίδιου του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος.

Από εκεί και έπειτα ασφαλώς είμαι βέβαιος ότι είναι χάριν αστεϊσμού αυτό που είπατε. Δεν πιστεύω ότι εσείς, επειδή είστε καθʼ όλα αξιόλογος συνάδελφος, ποινικοποιείτε την οποιαδήποτε παραλία. Οποιαδήποτε παραλία και οποιαδήποτε εμπορική εκμετάλλευση αυτής, που προσφέρει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, είναι διαμάντι και αυτά τα διαμάντια οφείλουν τα κυβερνητικά μας στελέχη να τα αγκαλιάζουν.

(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Υπουργού)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ ολοκληρώστε.

ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης): Εγώ χαίρομαι κάθε φορά που οποιαδήποτε παραλία είναι τέτοια που να δίνει τη δυνατότητα σʼ όλα τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία πηγαίνουν, να αναδείξουν τις ομορφιές της. Ελπίζω να μην ποινικοποιείτε τη συγκεκριμένη παραλία στα Καλύβια Αττικής και να θεωρείτε ποινικό αδίκημα τους όποιους Υπουργούς απολαμβάνουν τη χάρη αυτής της παραλίας, διότι αυτό θα σήμαινε μορφή πολιτικού και κοινωνικού ρατσισμού.

Ευχαριστώ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Ο Δήμαρχος όμως δεν μπορεί να πάει. Απαγορεύεται.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Κύριε Λεβέντη, παρακαλώ.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ