23/09/2008

Μετά την παράδοση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom (DT) εκποιείται από τον όμιλο του ΟΤΕ η θυγατρική του κινητής τηλεφωνίας Cosmofon στη FYROM

Ερώτηση Π.Λαφαζάνη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ως εκ των βασικών μετόχων στον ΟΤΕ

Με αγανάκτηση πληροφορούμεθα από δημοσιεύματα ότι η Διοίκηση του ΟΤΕ, μετά την παράδοση του ομίλου στην DT, φέρεται να σχεδιάζει, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της γερμανικής εταιρείας, την εκποίηση άρον-άρον της Cosmofon, ισχυρής και κερδοφόρας θυγατρικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας του ομίλου του ΟΤΕ στη FYROM, η οποία κατέχει τη δεύτερη θέση σε πωλήσεις και συνδέσεις στη γειτονική χώρα. Πληροφορίες, μάλιστα, φέρουν την Telecom Austria, η οποία έχει την τρίτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη FYROM, έτοιμη να αγοράσει το 100% της Cosmofon.

Επειδή η κυβέρνηση διέψευδε απατηλά πως συνέπεια της παράδοσης του ΟΤΕ στην DT είναι να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Γερμανικής εταιρείας σε βάρος του ομίλου του ΟΤΕ και της προοπτικής του,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Αποφάσισε, πράγματι, η διοίκηση του ΟΤΕ την εκποίηση της θυγατρικής του Cosmofon στη FYROM; Αν ναι, γιατί ενέκρινε αυτή την απαράδεκτη απόφαση η κυβέρνηση; Ποιοι και γιατί αποφασίζουν τη συρρίκνωση του ΟΤΕ για να εξυπηρετηθούν τα γερμανικά συμφέροντα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης