31/10/2008

Απόσυρση πωλητηρίου λόγω κρίσης στην Εθνική Ασφαλιστική!

Απεσύρθη το πωλητήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, λόγω της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στις διεθνείς χρηματαγορές. Το γεγονός πως η διοίκηση της τράπεζας μιλά για την οικονομική κρίση, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναφέρει αργότερα το θέμα της πώλησης. Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι, οι αγώνες των οποίων φαίνεται πως φέρνουν αποτέλεσμα, θα πρέπει να επαγρυπνούν.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής χωρίς να λαμβάνει υπόψη ούτε τους εργαζόμενους, ούτε την κοινή γνώμη αλλά ούτε και την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η συγκυρία απαιτεί τον επαναπροσδιορισμό της οικονομικής πολιτικής. Για παράδειγμα  θα υπήρχαν μεγάλες δυνατότητες επενδύσεων από έναν ισχυρό δημόσιο ΟΤΕ στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, αλλά φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει στυλώσει τα πόδια και επιμένει στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως η αδιέξοδη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων μόνον καταστροφικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στους έλληνες εργαζόμενους.