06/02/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Ο.Α.

Με αφορμή τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος συνδικαλιστών στις αερομεταφορές μετά από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και συμβολικές καταλήψεις των αεροδρομίων, που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Απαράδεκτη και αυταρχική νοοτροπία επιδεικνύουν έναντι των εργατικών αγώνων οι Διοικήσεις της ΟΑ και του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Μετά από δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος συνδικαλιστών στις αερομεταφορές,  με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις και συμβολικές καταλήψεις των αεροδρομίων,  που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες κατά την ψήφιση του νόμου, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. πέρασε για την ρευστοποίηση-ιδιωτικοποίηση της ΟΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο Κ. Ήσυχος Αντιπρόεδρος του ΕΚΑ και ο Π. Τουμανίδης μέλος της Διοίκησης της ΟΣΠΑ δίνουν το Σάββατο 7/2/09 προκαταρτικές καταθέσεις, ως κατηγορούμενοι, ανάμεσα σε άλλους συνδικαλιστές στο Αστυνομικό Τμήμα το Αεροδρομίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την συνεχιζόμενη αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης που εμμένει στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζόμενων.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις σε βάρος των εργαζόμενων της ΟΑ, τώρα.