06/02/2009

ΔΗΛΩΣΗ Α. ΦΙΛΙΝΗ-Σπασμωδική η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά την απόρριψη του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό

Σπασμωδική η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά την απόρριψη του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό από το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης

Μετά την απόρριψη του σχεδίου του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Χωροταξικό του Τουρισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προσπάθησε αποτυχημένα να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας ότι δεν υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση επί του σχεδίου ΚΥΑ που κατέθεσε.

Ιδιαίτερα όμως αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πλήρης κάλυψη της ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ προς τον γενικό γραμματέα Ευάγγελο Μπαλτά, ο οποίος χειροδίκησε απρόκλητα προς την εκπρόσωπο του ΤΕΕ και αναγνωρισμένη αρχιτέκτονα–πολεοδόμο Ράνια Κλουτσινιώτη. Αυτή η απαράδεκτη και πρωτοφανής επίθεση εμφανίζεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως «ορθή παρέμβαση του γενικού γραμματέα», ενώ χαρακτηρίζει την κ. Κλουτσινιώτη ως εμπαθή, επειδή διαφώνησε επιστημονικά με τις προτάσεις του.

Παρά την απόρριψη του σχεδίου και τη συλλογή υπογραφών κατά του σχεδίου από περισσότερους από 11.000 πολίτες και 200 φορείς, ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε την πρόθεσή του να προωθήσει το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό στην αρμόδια διυπουργική επιτροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμα φορά ζητά την απόσυρση του παρόντος σχεδίου, ενώ ήδη έχει καταθέσει προς τον Πρόεδρο της Βουλής αίτημα για ακρόαση των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Τουριστικής Ανάπτυξης, ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές για το Χωροταξικό του Τουρισμού.