24/02/2009

Συνάντηση Παν. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αντιπροσωπεία του Σωματείου Καθαριστριών των ΔOY Αττικής-Πειραιά «Η φροντίδα»

• ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Σωματείου Καθαριστριών των ΔΟΥ Αττικής-Πειραιά «Η φροντίδα». Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Μάξιμος Μπόλας και ο Γιώργος Κουτσούκος, μέλη του Οικονομικού Τμήματος του ΣΥΝ.

Μετά τη συνάντηση, ο Παν. Λαφαζάνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Αποτελεί αίσχος και όνειδος να διατηρεί και να αναπαράγει το ίδιο το Δημόσιο, στην καρδιά των δημόσιων υπηρεσιών, στις εφορίες, εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα και δουλεμπορίου.

Αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα του 21ου αιώνα να απασχολεί το δημόσιο εκατοντάδες καθαρίστριες στις εφορίες, που δουλεύουν αδιαλείπτως επί πολλά χρόνια (πάνω από 6), με απαράδεκτες συμβάσεις έργου μερικής απασχόλησης μέχρι κι ενός μήνα και οι οποίες αμείβονται με μισθούς πείνας, 300 ευρώ το μήνα, χωρίς δώρα, επιδόματα και άδειες.

Είναι αδιανόητο να καλύπτει το δημόσιο το 70% των αναγκών του για καθαρίστριες στις εφορίες με τέτοιου είδους «δουλεμπορικές» εργασιακές σχέσεις, που είναι χειρότερες, ίσως, από τις αντίστοιχες που χρησιμοποιούν ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες σαν αυτές που δούλευε η δυστυχής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τον εργασιακό μεσαίωνα στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα σε βάρος των γυναικών καθαριστριών και ως πρώτο άμεσο βήμα την καλούμε να προχωρήσει στη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων καθαριστριών στις ΔΟΥ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.