ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

11/05/2009

Ψηφοδέλτιο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009photo 1. ΧΟΥΝΤΗΣ Νίκος
γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ
Πτυχιούχος ΕΜΠ (Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός) και του Παντείου (Πολιτικές επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές). Στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το 1991 και στον Συνασπισμό από την ίδρυσή του. Γραμματέας της Κ.Ο. του Συνασπισμού (1996-2000), Ευρωβουλευτής το 2004, Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού από το Μάιο του 2005 μέχρι σήμερα.
photo 2. ΣΩΤΗΡΙΟΥ Ελένη
μέλος Δ.Σ. Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Γεννήθηκε στις Ερυθρές Αττικής το 1972. Σπούδασε στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και -όπως οι περισσότεροι πτυχιούχοι ετεροαπασχολείται- ως υπάλληλος σε τεχνική εταιρεία.
Από τα φοιτητικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις μέχρι σήμερα. Από το 1993 είναι μέλος της A/συνέχεια και από το 2003 ιδρυτικό μέλος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ). Από το 2004 είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Επίσης, είναι μέλος του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
photo 3. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ Δημήτρης
ευρωβουλευτής
Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1955 στην Αθήνα και κατάγεται από την Ήπειρο. Σπούδασε στο Βαρβάκειο και την σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ (1976-79), του Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια του ΚΚΕ εσωτερικού και της ΕΑΡ. Το 1988 μετείχε στην τετραμελή ομάδα σύνταξης του κοινού πορίσματος ΕΑΡ-ΚΚΕ που οδήγησε στην δημιουργία του Συνασπισμού. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετέχει στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/ Αριστερά των Πρασίνων και Βορείων Χωρών. Είναι τακτικό μέλος στην επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των τροφίμων και αναπληρωματικό μέλος στην επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
photo 4. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Μάνια
ηθοποιός
Γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα και φοίτησε στο Αρχαιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι αριστούχος απόφοιτος της  Δραματικής  Σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Από το 1983 παίζει στο θέατρο και  τον κινηματογράφο, έχει γράψει και σκηνοθετήσει παραστάσεις  και από το 1998 παραδίδει και μαθήματα υποκριτικής τέχνης. Έχει βραβευθεί με το βραβείο πρώτου  γυναικείου ρόλου για το έργο « Θα το μετανιώσεις»  της Κατερίνας  Ευαγγελάκου και το βραβείο Κοτοπούλη για το «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη (Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη). Είναι εκλεγμένο μέλος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από πέρσι με την Κίνηση Ηθοποιών.
photo 5. ΤΡΙΓΑΖΗΣ Πάνος
οικονομολόγος
Οικονομολόγος. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής πολιτικής. Ενταγμένος στο κίνημα της αριστεράς από τα χρόνια της χούντας. Στέλεχος του ΚΚΕ ως το 1991 και μετά του ΣΥΝ, με πολυετή θητεία στις διεθνείς σχέσεις και παράλληλη συμμετοχή στο ελληνικό και στο διεθνές κίνημα ειρήνης. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ. Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ελληνικών κοινωνικών οργανώσεων.  Έχει γράψει δύο βιβλία που αφορούν την Ευρώπη: «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ» (1997), «ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΧΟΤΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» (2000).
photo 6. ΣΠΑΝΟΥΔΗ Δέσποινα
οικολογικός χώρος, Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα, κίνημα Ασωπού
Η Δέσποινα Σπανούδη είναι μητέρα τριών παιδιών, χημικός μηχανικός και μένει στη Λιβαδειά. Εργάζεται ως σύμβουλος ανάπτυξης και περιβαντολλόγος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήταν υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο «Βοιωτία των πολιτών” στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 και υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007. Συμμετέχει ενεργά σε κινήσεις πολιτών γύρω από θέματα περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί στη συγκρότηση δικτύων στη Βοιωτία κατά της βιομηχανικής ρύπανσης και της μετατροπής της σε ενεργειακό κέντρο, στο δίκτυο για την σωτηρία Ασωπού- Ευβοϊκού, στο δίκτυο πολιτών για την προστασία του Κορινθιακού και στο πανελλαδικό δίκτυο Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα.
photo 7. ΘΕΩΝΑΣ Γιάννης
πρ. ευρωβουλευτής, πρ. Γεν. Γραμμ. ΓΣΕΕ
Εργάσθηκε για 30 χρόνια στον ΟΤΕ, από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1994 λόγω εκλογής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ασυμβίβαστο) με το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα. Αναδείχθηκε μέλος των Δ.Σ. και των προεδρείων του σωματείου στο οποίο ανήκε (ΠΣΥΠ-ΟΤΕ) και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ). Παράλληλα υπήρξε στέλεχος και γενικός γραμματέας της παράταξης της ΕΣΑΚ. Εκλέχτηκε μέλος της Ε.Ε. και στη συνέχεια γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, ώς τα τέλη του 1994. Διεγράφη το 2001 από το ΚΚΕ. Ιδρυτικό στέλεχος της ΚΕΔΑ.
photo 8. ΧΑΜΠΙΠ Διλέκ
κοινωνιολόγος, Θράκη
Απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνιολογίας της σχολής Καλών Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου. Εργάζεται στο Δημιουργικό Εργαστήριο Νέων (ΔΕΝ) Κομοτηνής του Κέντρου Στήριξης Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων.
photo 9. ΑΛΕΞΑΚΗΣ Βασίλης
συγγραφέας
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε δημοσιογραφία στην Ανωτάτη Σχολή της Λιλ στη Γαλλία. Το 1968 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου δούλεψε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Le Monde και στο ραδιόφωνο. Το πρώτο μυθιστόρημά του που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ήταν το Τάλγκο το 1981. Για τα βιβλία του έχει βραβευτεί στη Γαλλία με το βραβείο Medicis, το βραβείο Αλμπέρ Καμύ και το βραβείο της γαλλικής Ακαδημίας. Το 1974 πήρε το ελληνικό Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος.
photo 10. ΤΑΧΤΑΛΙΔΟΥ Ντίνα
συνδικαλίστρια, πρόεδρος συνδικάτου Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας Β.Ελλάδας και αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΜΙΝΕΡΒΑ
Είναι εργάτρια στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας - ένδυσης. Εκλέγεται για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας και Πλεκτικής Βόρειας Ελλάδας που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι αντιπρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου ΜΙΝΕΡΒΑ, όπου και εργάζεται 28 χρόνια. Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ εδώ και χρόνια εκλέγεται αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ.
photo 11. ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΝΗΣ Χρήστος
εργζόμενος στις ταχυμεταφορές - γραμματέας του ΣΕΤΤΕΑ
Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΤΕΑ (Σωματείου Εργαζομένων στις Ταχυμεταφορικές-Ταχυδρομικές Επιχειρήσεις Νομού Αττικής). Εντάχθηκε στην Αριστερά την περίοδο των Μαθητικών κινητοποιήσεων το 1990-1991. Οργανώθηκε στην Επαναστατική Αριστερά το 1992. Μέλος της ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά).
photo 12. ΦΩΤΑΚΗ Στέλλα
πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής σωματείου εργαζομένων με Stage
Απόφοιτος Γενικού Λυκείου και ΚΕΚ Intergration πληροφορικής και πτυχιούχος της αγγλικής γλώσσας. Εργάζεται με πρόγραμμα Stage στον Δήμο Καισαριανής και είναι πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Σωματείου εργαζομένων με Stage.
photo 13. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος
αγρότης, Λάρισα
Γεννήθηκε το 1955 στο Ομορφοχώρι Λάρισας απο αγροτική οικογένεια. Σπούδασε τεχνολογία τροφίμων στα ΤΕΕ Αθήνας. Από το 1980 έχει επιστρέψει στη Λάρισα και είναι αγρότης συμμετέχοντας στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς. Είναι μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και εκλεγμένος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στα δύο τελευταία συνέδρια.
photo 14. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ζωή
δικηγόρος, ειδική στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανθρώπινα δικαιώματα, Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου
Είναι δικηγόρος, μέλος των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, ειδικευμένη στο εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές ποινικό δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή Αθηνών (πτυχίο), στη Νομική Σχολή Παρισιού 10- Ναντέρ (πτυχίο-maitrise στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο), στη Νομική Σχολή της Σορβόννης - Παρίσι 1 (μεταπτυχιακό-DEA στο Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο και Αντιεγκληματική Πολιτική στην Ευρώπη) και στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Columbia - Νέα Υόρκη (μεταπτυχιακό - LLM, με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Ποινικό Δίκαιο, εθνικό και διεθνές). Από το 2007 είναι πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου
photo 15. ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ Κώστας
γιατρός, πανεπιστημιακός, Γιάννενα
Γεννήθηκε στο Αθαμάνιο Άρτας το 1948. Με τη σύντροφό του Όλγα Πολυχρονιάδου έχουν δύο κόρες φοιτήτριες. Ζει και εργάζεται στα Γιάννενα ως αναπληρωτής καθηγητής δερματολογίας. Η συνδικαλιστική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από διάφορες θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομειακών γιατρών και τελευταία ως πρόεδρος του συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ.
photo 16. ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ Νάντια
γιατρός, αντιρατσιστικό κίνημα, Πάτρα
Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου και εργάζεται ως γιατρός ενδοκρινολόγος. Μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και γραμματέας της οργάνωσης Πάτρας την περίοδο 1987-89. Ήταν μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας ενώ σήμερα είναι μέλος της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/ριών, μέλος του Δικτύου Γυναικών Πάτρας και του συντονιστικού της ΑΚΟΑ.
photo 17. ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ Τζουλιάνο
συνδικαλιστής, Ιταλός
Γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1938, δούλεψε στον χώρο των εκδόσεων και στη συνέχεια για τριάντα χρόνια ήταν συνδικαλιστικό στέλεχος στη CIGL (Γενική Συνομοσπονδία Ιταλών Εργαζομένων). Μετά τη δολοφονία του γιου του Κάρλο, στις διαδηλώσεις της Γένοβα τον Ιούλη του 2001, η κύρια προσπάθεια της ζωής του είναι η αναζήτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης για αυτό το τραγικό γεγονός.
photo 18. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ Αναστασία
Σωματείο ΟΛΠ
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1964. Είναι διδάκτορας κοινωνικών επιστημών, με τομέα ενδιαφέροντος τη δράση των νέων κοινωνικών κινημάτων. Η σχέση της με την πολιτική ξεκινά από τη συμμετοχή της στο αυτόνομο φεμινιστικό κίνημα τη δεκαετία του 1980. Τα τελευταία 22 χρόνια εργάζεται στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) και από τη δεκαετία του 1990 είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Αυτόνομης Παρέμβασης. Από το 2000 και μετά συμμετέχει στο Λιμάνι της Αγωνίας (αυτοδιοικητική κίνηση του Πειραιά).
photo 19. ΠΑΝΤΖΑΣ Γιώργος
ηθοποιός
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Παγκράτι και την Καισαριανή. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και την Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου και εργάστηκε ως ηθοποιός. Το 1958 ήταν στην ΕΔΑ, στο ΠΑΣΟΚ μέχρι το 1994 οπότε αποχωρεί και συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΔΗΚΚΙ Β Αθήνας καθώς και στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2007.
photo 20. ΡΙΣΜΑΟΥΪ-ΣΙΝΟΓΛΟΥ Νόρμα
ιδιωτική υπάλληλος, Παλαιστίνια, μέλος του συλλόγου Alawda
Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1991. Σπούδασε βιολόγος και βιοχημικός στο Πανεπιστήμιο του Μπείρ Ζεΐτ της κατεχόμενης Παλαιστίνης. Από μικρή ηλικία είναι μέλος της Παλαιστινιακής Αντίστασης και μέχρι σήμερα αγωνίζεται για μια κοινωνία δίκαιη και σοσιαλιστική τόσο στη Παλαιστίνη όσο στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Συμμετέχει από την αρχή στο Ελληνικό Κοινωνικό Forum, είναι μέλος της γραμματείας του ΣΥΝ Χολαργού και του ΣΥΡΙΖΑ Χολαργού.
photo 21. ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Κώστας
πανεπιστημιακός
Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στη Σορβόννη. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο «Παρίσι 8» όπου διδάσκει Πολιτική Οικονομία. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες , αρθρογραφεί και κάνει την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών λόγου.
photo ΣΑΝΚΟ Καντίτζα
μετανάστρια β γενιάς, σπουδάστρια - Δεν έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια
Γεννήθηκε το 1985 στο Free Town της Σιέρα Λεόνε, ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 12 ετών, όπου ζει μέχρι τώρα. Πήγε στο διαπολιτισμικό γυμνάσιο της Βαρυμπόμπης και λύκειο στον σταθμό Λαρίσης. Εργάστηκε ως κομμώτρια και τώρα σπουδάζει Ψυχολογία. Δραστηριοποιείται για τα δικαιώματα των μεταναστών/ριών.

11/5/2009, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ - O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας και ο Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Θεωνάς παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου.Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ