20/05/2009

Παρέμβαση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη για το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου

Παράλληλα με τη συμμετοχή του στον προεκλογικό αγώνα για τις ευρωεκλογές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, συνεχίζει τις παρεμβάσεις του για την επίλυση σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων της Αχαΐας και όχι μόνο.

Μετά την πρόσφατη παρέμβασή του για τα βοθρολύματα της Αχαΐας, ο κ. Τσούκαλης σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου, πήρε νέα πρωτοβουλία για  την προώθηση του έργου κατασκευής του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Μετά από  πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου  και του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη, πραγματοποιήθηκε στις 19-5-09,  ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στην οποία συμμετείχαν, εκτός του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Νίκου Αγγελόπουλου    και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων,  οι Δήμαρχοι: Ευρωστίνης Ν. Κουρτζής, Φενεού Σταματόπουλος, Ξυλοκάστρου Αν. Κλαδούχος και ο πρόεδρος του συνδέσμου διαχείρισης απορριμμάτων Χ. Παπαστελάτος με αντικείμενο την πορεία εκτέλεσης του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

Από τη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η τελμάτωση του ζωτικού για την περιοχή έργου, με κύρια ευθύνη της Περιφέρειας. Η απουσία ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου και αποτελεσματικού ΠΕ.ΣΔ.Α αντανακλάται με τον πλέον τραγικό τρόπο στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

Από τη συζήτηση προέκυψε επίσης ότι η Περιφέρεια δε διαθέτει κανένα σχέδιο για την τύχη του έργου, και την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων  της διαχειριστικής ενότητας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την υποχρέωση για την επανάληψη της σύσκεψης ενώπιον του γεν. γραμματέα ΥΠΕΧΩΔΕ  κ. Μπαλτά προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στο πρόβλημα.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει τους τοπικούς φορείς ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συμπαραστέκεται ενεργά σε κάθε τους δραστηριότητα.