18/06/2009

Χορήγηση εγγράφων σχετικών με «Κτηματολόγιο και διεκδικήσεις δημόσιας δασικής γης στον Υμηττό»

Αίτηση Κατάθεσης ΅Εγγράφων Π.Κοροβέση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Με την 17256/3.4.09 ερώτησή μας με θέμα «Κτηματολόγιο και διεκδικήσεις δημόσιας δασικής γης στον Υμηττό», ζητούσαμε  από τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορηθούμε  αν κατά την ΑʼΦάση του Κτηματολογίου στους Δήμους Ηλιούπολης-Αργυρούπολης, έγιναν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες οι απαιτούμενες δηλώσεις ιδιοκτησίας  για την δασική περιοχή του Υμηττού που περιλαμβάνονται στα όρια των προαναφερόμενων Δήμων.

Από την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Δ/σης Δασών Αν. Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, προκύπτει ότι στην περιοχή των Δήμων Ηλιούπολης-Αργυρούπολης η «Κτηματολόγιο ΑΕ» εκτελεί διαγωνισμό ανάθεσης εργασιών κατάρτισης δασικών χαρτών και συνεπώς δεν υποβλήθηκαν μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες οι απαιτούμενες δηλώσεις ιδιοκτησίας.

Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι γιατί προχωρά η σύνταξη Κτηματολογίου στην προαναφερόμενη περιοχή, χωρίς να έχει προηγηθεί η σύνταξη και έγκριση δασικών χαρτών.

Ακόμη τίθεται το ερώτημα γιατί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ενώ διαθέτουν στοιχεία, δεν υπέβαλλαν δηλώσεις σε χρόνο προγενέστερο της σύνταξης και παραλαβής των δασικών χαρτών.

Κατόπιν όλων αυτών,

Zητούμε

•    Nα μας χορηγηθούν αντίγραφα των Δηλώσεων του Ελληνικού Δημοσίου  για τις δασικές εκτάσεις του ορεινού όγκου του Υμηττού που περιλαμβάνονται στα όρια των  Δήμων Καισαριανής, Βύρωνα, Ζωγράφου, Χολαργού, όπως προέκυψαν από τους συνταχθέντες δασικούς χάρτες με βάση τον νόμο 2308/95.

Ο αιτών βουλευτής

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ