21/07/2009

Η φύλαξη της άγριας πανίδας εκχωρείται σε ιδιώτες που θα τους πληρώσουν οι θηρευτές

Ερώτηση Θ. Λεβέντη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Η Υπουργική Απόφαση με την οποία την ευθύνη της φύλαξης του θηραματικού κεφαλαίου της χώρας θα αναλάβουν ιδιωτικοί θηροφύλακες, που θα τους πληρώνουν οι κυνηγετικές οργανώσεις, έχει εξοργίσει δίκαια την Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων (ΠΟΔΔΥ), αλλά και πολλές περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις.

Επειδή το δασοθηραματικό κεφάλαιο πρέπει να προστατευθεί από τα ιδιωτικά και οικονομικά συμφέροντα, είναι ανάγκη η προστασία του να ανατεθεί αποκλειστικά στη Δασική Υπηρεσία, η οποία πρέπει να στελεχωθεί με το ανάλογο μόνιμο προσωπικό και να εξοπλιστεί με σύγχρονα μέσα και να ενισχυθεί με γενναία χρηματοδότηση.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ερωτάται ο κ. Υπουργός

• Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να ενισχυθεί η δημόσια Δασική Υπηρεσία με το ανάλογο μόνιμο προσωπικό, μέσα και πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να μπορεί να προστατεύσει το δασοθηραματικό κεφάλαιο της χώρας με επάρκεια, και παράλληλα να καταργήσει το θεσμό των ιδιωτικών θηροφυλάκων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θανάσης Λεβέντης