24/07/2009

Στον δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν οι 50 περίπου εργαζόμενοι της βιομηχανίας «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΑΣ Α.Ε» στο Ομορφοχώρι Λάρισας

Ερώτηση Π. Λαφαζάνη προς τους υποργούς Απασχόλησης και Οικονομίας

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στη βιομηχανία «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΑΣ Α.Ε», οι υπάλληλοι της εταιρείας παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.  Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες η ανησυχία τους έχει κορυφωθεί, καθώς το εργοστάσιο – το οποίο παράγει οινόπνευμα για την ποτοποιία - έχει σταματήσει τελείως την παραγωγική του δραστηριότητα.

Οι εργαζόμενοι διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ως προς το σκέλος των πωλήσεων του εργοστασίου, καθώς η ροή των παραγγελιών είναι συνεχής.

Επειδή η στάση της εταιρείας είναι αντεργατική και ανεξήγητη

Επειδή είναι απαράδεκτο να βρεθούν οι εργαζόμενοι της εν λόγω βιομηχανίας στον δρόμο, ιδιαίτερα μάλιστα στην παρούσα φάση, όπου η ανεργία έχει εκτιναχτεί στα ύψη, λόγω της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας στη βιομηχανία «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΑΣ Α.Ε» στο Ομορφοχώρι Λάρισας και να πληρωθούν επιτέλους οι εργαζόμενοι;
  2. Θα διερευνήσουν τι συμβαίνει με την εν λόγω εταιρεία, δεδομένου ότι παρόλο που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πωλήσεις οδηγείται σε κλείσιμο;

Ο ερωτών βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης