22/12/2009

Συνάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ

Με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ συναντήθηκε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, στον οποίο επιδόθηκαν οι προτάσεις, παρατηρήσεις και διεκδικήσεις του αυτοδιοικητικού φορέα επί του προϋπολογισμού του 2010, αναφορικά με την οφειλόμενη απόδοση πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε ότι «ο προϋπολογισμός χαρακτηρίζεται και παρουσιάζει μεγάλα κενά σε ζωτικής σημασίας στοιχεία που αφορούν στις υποχρεώσεις του κεντρικού κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να αποδοθούν στο ακέραιο οι θεσμοθετημένοι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητάει από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί ο αναπτυξιακός πόρος της Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) κατά 20% και ότι θα αποδοθεί η σύμφωνα με το νόμο συμμετοχή του κεντρικού κράτους στο ταμείο του αναπτυξιακού προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», η οποία ανέρχεται στο 35% της συμμετοχής της Αυτοδιοίκησης σ΄ αυτό.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «εάν ο στόχος είναι μια δημοκρατική και αποκεντρωτική μεταρρύθμιση των διοικητικών δομών του κράτους προς την Αυτοδιοίκηση και ο περιορισμός του κράτους στον προβλεπόμενο επιτελικό του ρόλο, τα ζητήματα που συζητήσαμε με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΚΕ είναι κεντρικά και η επίλυσή τους επιβεβλημένη».