ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

18/02/2010

Αποκλείονται οι γεωπόνοι-επιστήμονες τροφίμων από την επιλογή εμπειρογνωμόνων για χημικές δοκιμές σε τρόφιμα

Ερώτηση Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου προς τις Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων



Ως γνωστόν το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) είναι Ανώνυμη Εταιρεία που λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, με σκοπό τη διαχείριση ενός αξιόπιστου συστήματος παροχής υπηρεσιών διαπίστευσης προς εργαστήρια, φορείς πιστοποίησης και φορείς ελέγχου.

Για την ενίσχυση της στελέχωσης κατά τη συγκρότηση των ομάδων αξιολόγησης, το Ε.ΣΥ.Δ. ζητά εξωτερικούς συνεργάτες ως εμπειρογνώμονες για χημικές δοκιμές σε τρόφιμα όπως κλασική ανάλυση, βαρέα μέταλλα, τοξίνες και συντηρητικά σε τρόφιμα, χημικές δοκιμές σε γαλακτοκομικά προϊόντα, οίνους και ποτά, λίπη και έλαια.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης απαιτούμενο ελάχιστο προσόν θεωρείται το βασικό πτυχίο Χημικού ή Χημικού Μηχανικού. Διαπιστώνεται, δηλαδή, ότι δεν περιλαμβάνεται ο κλάδος των γεωπόνων-επιστημόνων τροφίμων, το γνωστικό αντικείμενο των οποίων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κλασική ανάλυση και χημικές δοκιμές σε τρόφιμα, όπως αυτές περιγράφονται στην προκήρυξη.

Κατά συνέπεια ερωτώνται οι κυρίες Υπουργοί:

•    Με ποια λογική εξαιρούνται οι γεωπόνοι-επιστήμονες τροφίμων από τη συγκεκριμένη επιλογή εμπειρογνωμόνων;

•    Προτίθενται να επανεξετάσουν τους όρους της προκήρυξης προκειμένου να επανορθωθεί η αδικία;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ