10/05/2010

Μέτρα μείωσης των τιμών

Επίκαιρη ερώτηση Δ.Παπαδημούλη προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας - Οικονομικών

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο πληθωρισμός για το μήνα Απρίλιο ανήλθε σε 4,8%, ενώ το μνημόνιο συνεργασίας του ελληνικού κράτους με την ΕΕ και το ΔΝΤ αναφέρει 1,9% για το 2010. Επίσης, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, ο ρυθμός ύφεσης για το 2010 θα είναι 4%. Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε φαινόμενα στασιμοπληθωρισμού, με τη συνεχή άνοδο των τιμών βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών να πλήττει καίρια το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

•    Γιατί δεν έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα μέτρα μείωσης των τιμών βασικών καταναλωτικών αγαθών, υπηρεσιών ΔΕΚΟ και αμοιβών ελευθέρων επαγγελματιών;

•    Ποια μέτρα σχεδιάζεται να ληφθούν και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

•    Με ποιον τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να περιορίσει τα φαινόμενα άγριας κερδοσκοπίας από τα καρτέλ που δρουν ανεξέλεγκτα, τόσο στα τρόφιμα, όσο και στα καύσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης;

•    Πώς σχεδιάζει να ενεργοποιήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να ενισχύσει τη λειτουργία της και να γίνει περισσότερο αποτελεσματική;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης