Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

15/06/2010

Δήλωση Π.Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση της ΕΚΤ για μείωση κατά 5% της αξίας των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που προσκομίζονται από τις Τράπεζες ως εγγύηση χρηματοδότησης

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ για μείωση κατά 5% της αξίας των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που προσκομίζονται από τις Τράπεζες ως εγγύηση χρηματοδότησης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Μετά την ελεεινή κερδοσκοπική κίνηση της Moodyʼs να ρίξει στα «τάρταρα» τη βαθμολόγηση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, ακολούθησε η ΕΚΤ με την ενεργοποίηση της απόφασής της για μείωση της αξίας κατά 5% των ελληνικών ομολόγων που δέχεται ως εξασφάλιση.

Αποτελεί τη χειρότερη, ίσως, μεταπολεμική οικονομική και κοινωνική τραγωδία της χώρας ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία, προκειμένου να υπερασπίσει τα ταξικά συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, έχει παραδώσει αμαχητί τον τόπο στους «γύπες» του εγχώριου και διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου.

Όσο η χώρα πορεύεται με τις καταστροφικές αντεργατικές και αντικοινωνικές επιλογές κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ η οικονομία και ο τόπος εξωθούνται βδομάδα τη βδομάδα στην άβυσσο, χωρίς κανένα μέλλον.