18/02/2011

Συνάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Η.Διώτη με ομίλους αντισφαίρισης-SOS εκπέμπει το ερασιτεχνικό τένις και στη Λάρισα

Τον κίνδυνο ακόμη και να χαθεί το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα τένις junior που διοργανώνεται εδώ και μία 4ετία από τους συλλόγους αντισφαίρισης που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα, εάν άμεσα δε βελτιωθούν και δεν ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις δίπλα από το νέο γήπεδο της ΑΕΛ, επεσήμαναν οι πρόεδροι του Αθλητικού Συλλόγου Αντισφαίρισης Λάρισας και του Ομίλου Αντισφαίρισης Νίκαιας Λάρισας κκ. Απ. Μπαλάφας και Δ. Κάφφες, καθώς και ο προπονητής και υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων του Λαρισαϊκού Ομίλου Αντισφαίρισης κ. Κ. Γκουγκουστάμος, στο πλαίσιο συνάντησης με τη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, στο πλαίσιο επαφών της με ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους.

Με αφορμή την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων 2013 και το πλάνο δημιουργίας μίας εναλλακτικής πρότασης που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των κονδυλίων που θα δίνονταν για αυτούς, στην ενίσχυση ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και φορέων και στην κατασκευή έργων υποδομής για τη Θεσσαλία, στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος οι ελλείψεις που εκτιμάται ότι υπάρχουν σε επίπεδο ν. Λάρισας, στο άθλημα της αντισφαίρισης.

Κύριο αίτημα των ΑΣΑΛ, ΛΟΑ και ΟΑΝΛ είναι η κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου για τένις, αλλά και η βελτίωση και κάλυψη των υφισταμένων υποδομών σε Λάρισα και Ελασσόνα. Παράλληλα, εξέθεσαν το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε από τη μέρα της έναρξης εργασιών του ΑΕΛ FC ARENA, οπότε και γκρεμίστηκε το πλήρως εξοπλισμένο τενιστικό κέντρο που λειτουργούσε παραπλεύρως, και στη θέση του, παρά τις δεσμεύσεις για κατασκευή ενός ισοδύναμου κέντρου από τον ιδιώτη, δημιουργήθηκαν απλά 12 τερέν, εκ των οποίων οι τενιστικοί φορείς έχουν δικαίωμα χρήσης μόνο των 8.

Οι σύλλογοι εξέθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία για μη καταβολή των κρατικών επιχορηγήσεων εδώ και μία 3ετία και ζήτησαν τη συμβολή της βουλευτού στις διεκδικήσεις τους.

«Από τη μέρα που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, όχι απλά δεν έχτισε κάτι καινούριο πάνω στα ερείπια που είχε αφήσει η προηγούμενη στο κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά φροντίζει επιμελώς να εξουθενώσει όλους τους ερασιτέχνες που ακόμη επιμένουν να κρατήσουν ζωντανό τον αθλητισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής. «Ο αθλητισμός στη χώρα μας περνά σοβαρή κρίση. Πρόκειται για κρίση αξιών, κοινωνικού προσανατολισμού και πολιτικών επιλογών, για την οποία οι ευθύνες των δυνάμεων του δικομματισμού είναι τεράστιες. Η χρηματοδότηση βαίνει μειούμενη μέρα με τη μέρα. Από την πλευρά μας θα διεκδικήσουμε, με συγκεκριμένες προτάσεις που θα επεξεργαστούμε και θα καταθέσουμε από κοινού με τους συλλόγους, όλα τα απαραίτητα κονδύλια για εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που έχουν ανάγκη όχι μόνο οι όμιλοι αντισφαίρισης, αλλά όλες οι ενώσεις και σωματεία αθλημάτων που κινούνται στον ερασιτεχνικό χώρο της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας».