04/07/2011

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, μετά την επίσκεψή του στα κρατητήρια του Α.Τ. Κερατσινίου όπου κρατείται ο αμερικανός πλοίαρχος του στόλου για τη Γάζα

•    Nα αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο αμερικανός πλοίαρχος,

•    Nα δοθούν εξηγήσεις για τα σαμποτάζ

•    Nα αρθεί η απαγόρευση απόπλου.

Τον κρατούμενο αμερικανό πλοίαρχο του στόλου για τη Γάζα επισκέφθηκε την Κυριακή το μεσημέρι ο βουλευτής Πειραιά και Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Κερατσινίου. Μετά την επίσκεψη ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εξέφρασα τη συμπαράσταση τη δική μου και του ΣΥΡΙΖΑ στον κρατούμενο ακτιβιστή αμερικανό πλοίαρχο και του δήλωσα ότι εκτός από την Ελλάδα της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει και η Ελλάδα της αλληλεγγύης και της υποστήριξης στον Παλαιστινιακό λαό και στους αγώνες για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Ο αμερικανός πλοίαρχος ταλαιπωρείται μέχρι να προσαχθεί στον ανακριτή την Τρίτη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σκοπιμότητας. Η Γάζα παραμένει αποκλεισμένη, η διεθνής νομιμότητα κουρελιάζεται και η ελληνική κυβέρνηση υποτάσσεται στις πιέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Καμία κυβέρνηση του δυτικού κόσμου δεν αναλαμβάνει την ευθύνη αποκατάστασης της διεθνούς νομιμότητας που αναλαμβάνουν οι ακτιβιστές της διεθνούς αποστολής για την ελεύθερη Γάζα. Ζητώ να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο αμερικανός πλοίαρχος, να δοθούν εξηγήσεις για τα σαμποτάζ που υπέστησαν τα πλοία σε ελληνικά λιμάνια και να αρθεί η απαγόρευση απόπλου.