23/09/2011

Δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τα σενάρια χρεοκοπίας

«Αφού επί μια εβδομάδα ο Υπουργός των Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις τους εκβίαζαν τον ελληνικό λαό, περιφέροντας σενάρια καταστροφής εξόδου από το ευρώ και αργεντινοποίησης, σήμερα ο Υπουργός φεύγει για το Δ.Ν.Τ. έχοντας στις αποσκευές του όλα αυτά τα σενάρια της καταστροφής αλλά και σκληρά, αντιλαϊκά, αντιδημοκρατικά μέτρα.

Ένα είναι σίγουρο, ότι μας ετοιμάζουν ελεγχόμενη χρεοκοπία μέσα στο ευρώ με κούρεμα του χρέους στο 50% τουλάχιστον και την ίδια στιγμή τα νέα μέτρα και τα προηγούμενα σκληρά μέτρα θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν. Δηλαδή και ελεγχόμενη χρεοκοπία και πτώχευση του ελληνικού λαού.

Ήρθε η ώρα να πούμε ένα τέλος ως εδώ. Φθάνει πια. Αν είναι να υπάρχει ελπίδα διεξόδου για τη χώρα αυτή είναι να φύγει η τρόικα και το μνημόνιο, να πέσει αυτή η εθελόδουλη κυβέρνηση και ένας νέος συνασπισμός εξουσίας να προχωρήσει γοργά σε ένα σχέδιο αναδιανομής του πλούτου και ριζικής διαγραφής του μεγάλου αυτού χρέους».