24/12/2011

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν σήμερα στο Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης . Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της ελπίδας και της αλληλεγγύης. Και η σκέψη μας σήμερα βρίσκεται στις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που θα χουν πιο φτωχό το σημερινό γιορτινό τραπέζι, στους χιλιάδες άνεργους, στους απολυμένους , σʼ αυτούς που δουλεύουν μεν αλλά έχουν μήνες να πληρωθούν, σʼ όλους εκείνους  που περνάνε δύσκολα σε μια κρίση που δεν είναι  οικονομική θεωρία αλλά πραγματικότητα. Σʼ όλους αυτούς, τις ελληνίδες  και τους  έλληνες,  αλλά και τους ξένους που βρίσκονται στη χώρα μας  και περνάνε φτωχικά, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης,  αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας. Η δύναμη είναι στα χέρια μας αν ενώσουμε ο καθένας τη φωνή του και τη δύναμη του και διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.  Δεν μας αξίζει να ξαναζήσουμε τέτοια Χριστούγεννα. Και η ευχή μας είναι η επόμενη χρονιά να είναι χρονιά κοινωνικών ανατροπών, διεκδίκησης, ελπίδας και προσμονής  μιας μεγάλης κοινωνικής ανατροπής που θα φέρει τα πάνω κάτω  και θα φέρει κοινωνική δικαιοσύνη και θα κάνει την ευχή μας πραγματικότητα. Η σκέψη μας λοιπόν, είναι στους ανήμπορους, στους φτωχούς , στους νέους ανθρώπους που αναρωτιούνται αν θα μπορούν να ζήσουν σ αυτή τη χώρα και η ελπίδα μας είναι ότι αυτοί όλοι και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Επίσης τον Αλέξη Τσίπρα επισκέφτηκαν στα γραφεία του ΣΥΝ μέλη της κοινότητας Samaria, κοινότητα 130 Αφγανών προσφύγων, μητέρων και μικρών παιδιών ηλικίας από 6 μηνών έως 12 ετών