24/01/2012

Σιωπή του Υπουργείου μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας

Καμιά απάντηση δεν έδωσε το Υπουργείο Υγείας στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, στις 19 Δεκέμβρη με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για την απέλαση μεταναστριών φορέων του ιού HIV/AIDS. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων ρωτούσε και για τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει το Υπουργείο για την πρόληψη της εξάπλωσης και αύξησης των κρουσμάτων του ιού όπως και για τον αν σκοπεύει να ενημερώσει τους πολίτες, έλληνες και ξένους για τα ζητήματα που αφορούν σε αυτά τα νοσήματα.

Καταλαβαίνουμε την δυσκολία που έχει το Υπουργείο να απαντήσει διότι δεν έχει κάποια πολιτική πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού. Αντιθέτως ασχολείται με την διάδοση, δια στόματος Υπουργού, φοβικών και ρατσιστικών απόψεων. Επίσης από τις απαντήσεις των συναρμόδιων υπουργείων στην ίδια ερώτηση,- που αφορούσε και ζητήματα για την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων-, όπως φαίνεται στην απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπογραμμίζουμε ότι είναι οι έλληνες «οικογενειάρχες», όπως τους εννοεί ο κ. Λοβέρδος, που πρωταγωνιστούν σε κυκλώματα σωματεμπορίας.  Επειδή αυτά τα ζητήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά, καλούμε τον Υπουργό Υγείας να εγκαταλείψει αυταρχικές και ρατσιστικές προσεγγίσεις και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Οι απαντήσεις των Υπουργείων στο http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=3dd478f1-96d3-4747-ad34-3add2b07dd1f