03/02/2012

Σάββατο 4/2, εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της AGROTICA. Θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα όλοι μιλάνε για την ανάγκη να ενισχυθεί η αγροτική οικονομία για να βγει η χώρα από την κρίση. Ακόμα και οι υπαίτιοι για την κατάρρευση της.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετώντας επί δεκαετίες τα καρτέλ, τους μεγαλοεισαγωγείς,  τους μεσάζοντες αεριτζήδες και κάθε είδους συμφέροντα σε βάρος των αγροτών, οδήγησαν στην αποδιάρθρωση του πρωτογενή τομέα και την ερήμωση της υπαίθρου. Με την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και την πιστή εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ΚΑΠ, με τη διάλυση κάθε συλλογικής μορφής οργάνωσης (σύλλογοι, συνεταιρισμοί) και την κατασπατάληση πόρων για την εξαγορά συνειδήσεων και τη διαιώνιση των μικροκομματικών - πελατειακών τους συμφερόντων.

Σήμερα, μαζί με τον τρίτο μνημονιακό εταίρο, το ΛΑΟΣ, ωρύονται ότι  η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν παράγει πιa. Κουνάνε το δάχτυλο στους αγρότες σαν αποκλειστικούς υπεύθυνους, την ίδια στιγμή που στήνουν το σκηνικό για την πιο βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθωση του πρωτογενή τομέα. Με :

•    Την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας

•    Τους συνεταιρισμούς ανώνυμες εταιρείες

•    Τον ΕΛΓΑ σαν αγροτική ασφάλιση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια

•    Την αγροτική γή θυσία στις επιχειρήσεις φωτοβολταϊκών

•    Τα τρύπια «καλάθια» της περιφέρειας

•    Τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών γεωργικής έρευνας, ποιότητας, εκπαίδευσης .

•    Τη συναίνεση στην ακόμα πιο νεοφιλελεύθερη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ

Και πάνω απʼ όλα με το δόγμα της περιβόητης «ανταγωνιστικότητας» με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των κολοσσών της αγροδιατροφικής αλυσίδας, του διεθνών κερδοσκόπων στα χρηματιστήρια αγροτικών προϊόντων, των πολυεθνικών εφοδίων και  πολλαπλασιαστικού υλικού, των γιγαντιαίων αλυσίδων super market και των επιχειρήσεων ενέργειας του «πράσινου» καπιταλισμού.

Με εργαλείο την εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών και της οικογενειακής γεωργίας,  υπηρετούν την ασύδοτη κερδοσκοπία   πάνω στις λαϊκές διατροφικές ανάγκες, για να ολοκληρώσουν μαζί με την εργασιακή και την κοινωνική εξόντωση των εργαζομένων.

Αυτή η πολιτική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει ότι η διατροφή είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα. Οραματιζόμαστε και διεκδικούμε ένα ριζοσπαστικό μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας. Με βασικό πυλώνα την αναζωογόνηση της υπαίθρου και την ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας. Με ριζική αλλαγή στα παραγωγικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα. Μια αγροτική πολιτική που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες.

Σας καλούμε στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:

«Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής πυλώνας ανάπτυξης και διεξόδου από την κρίση – Η  πρόταση της ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Το Σάββατο 4 Φλεβάρη, ώρα 13:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης (αίθουσα 1)

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν με τοποθετήσεις τους εκπρόσωποι αγροτικών και γεωτεχνικών φορέων

Θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ