06/09/2012

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Βʼ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου Υπουργείου Εργασίας, για τα ποσοστά ανεργίας τον Ιούνιο του 2012

ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΝ KΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Οι κατεδαφιστικές μνημονιακές πολιτικές οδηγούν τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας σε πρωτοφανή ιστορικά ρεκόρ και τους νέους να είναι πάνω από ένας στους 2 άνεργος, αναγκάζοντας όλο και περισσότερους να ξενιτευτούν προς αναζήτηση εργασίας. Έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σʼ ένα απέραντο εργασιακό και κοινωνικό ερειπιώνα.

Το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές πολιτικές, που προωθούν η τρόικα και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, οδηγεί την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, αποσύνθεση και κατάρρευση, το λαό και τη νεολαία στον σύγχρονο Καιάδα της ανεργίας, που αναμένεται σύντομα να σπάσει το φράγμα του 30%, και τη χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι άνεργοι δεν θα μείνουν με το χέρια σταυρωμένα αλλά με ένα νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με αφετηρία τη ΔΕΘ, και με τον παλλαϊκό ξεσηκωμό τους θα ανατρέψουν τις μνημονιακές πολιτικές και θα διεκδικήσουν μια άλλη πολιτική αναπτυξιακής ανασυγκρότησης που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.