09/10/2012

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΑΜΟΥ στο «Πανσαμιακό Συλλαλητήριο για την Παιδεία» την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου

Καλούμε όλους τους πολίτες  να παραβρεθούν στο «Πανσαμιακό Συλλαλητήριο για την Παιδεία» την

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί  στην πλατεία Πυθαγόρα της πόλη της Σάμου

, για την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων, την κάλυψη των κενών των σχολείων σε εκπαιδευτικούς με μόνιμο προσωπικό.

Το συλλαλητήριο αυτό περιμένουμε να είναι πάνδημο, δεν έχουμε την πολυτέλεια της αναμονής! Ας αγωνιστούμε επιτέλους μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά, όταν η καθημερινότητά μας πλέον είναι ανυπόφορη.

Όταν το Νοσοκομείο έχει ουσιαστικά προβλήματα, στο σημείο που καθημερινά να διακυβεύεται η πλήρης και ασφαλής λειτουργία του.  Όταν κανένας εξωτερικός γιατρός δεν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥ, όταν δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες στα ιατρεία του, όταν έχει αποδυναμωθεί το Κέντρο Υγείας  στο Καρλόβασι και όλος ο κόσμος που δεν έχει να πληρώσει είναι υποχρεωμένος να συρρέει σε ένα Νοσοκομείο που έχει φτάσει σε ένα οριακό σημείο.

Όταν έχουμε Καράβι τρεις φορές την εβδομάδα και τα εισιτήρια του αεροπλάνου κοστίζουν όσο μισός σημερινός μισθός ιδιωτικού υπαλλήλου (ή και παραπάνω).

Όταν οι μαθητές από τα χωριά μας δεν μπορούν να πάνε στα σχολεία τους, επειδή δεν υπάρχουν πιστώσεις για την μεταφορά τους. Όταν σε λίγο θα κρυώνουν στα σχολεία γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση.  Όταν έχει πληγεί καίρια η λειτουργία του Πανεπιστημίου στο Καρλόβασι.

Όταν οι αμπελουργοί μας  και οι άλλοι αγρότες είναι απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Όταν η ανεργία χτυπάει «κόκκινο» και τα μικρομάγαζα κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Μέσα σʼ όλα αυτά την Τετάρτη  10 /10/2012  στις 6 μ. μ.  κάποια συμπολίτες μας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση  ενάντια στην «επαναλειτουργία του Κέντρου Λαθρομεταναστών Σάμου» (…) μπροστά από το υπό επισκευή Κέντρο.

Τις θέσεις μας για το Κέντρο τις έχουμε διατυπώσει πρόσφατα, να τις επαναλάβουμε:

Τα κέντρα κράτησης δεν είναι λύση, ούτε τα λεγόμενα «Κέντρα Υποδοχής» όπως έχουν σχεδιαστεί από τις Μνημονιακές Κυβερνήσεις. Ζητάμε  την δημιουργία κέντρων ανοιχτής φιλοξενίας και περίθαλψης για όσους  εισέρχονται στην χώρα. (Αυτό σημαίνει κέντρα ανοιχτά στην κοινωνία και τις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπου θα παραμένουν για λίγες μέρες μέχρι να διαπιστωθούν οι ανάγκες τους και να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες).

Μετά από όλα αυτά γίνεται προφανής η θέση μας ότι δεν επιθυμούμε να μετατραπεί το νησί μας ούτε σε σύγχρονο «τόπο εξορίας» για τους κατοίκους του, ούτε σε τόπο φυλάκισης για τους «ανθρώπους χωρίς χαρτιά».

Ας αναρωτηθούμε όμως: Η φιλοξενία ανθρώπων που εισέρχονται στο νησί μας κυνηγημένοι από πολέμους και άλλες τραγικές καταστάσεις κάνει τον τόπο μας «έρημο και μη ελκυστικό», ή τα τόσα άλυτα προβλήματα της καθημερινότητας μας, που με τα Μνημόνια έγιναν μέγγενη για τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του νησιού μας;

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΑΜΟΥ