29/10/2012

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτι της Επαρχίας Άνω Δρόπολης

Ιωάννινα 28-10-2012

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτι της Επαρχίας Άνω Δρόπολης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά και τους Γιάννη Καραγιάννη, Κώστα Τζιόβα και Γιάννη Χατζηαντωνίου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη παρουσία μας σήμερα εδώ τιμούμε τους αγωνιστές του ΄40 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία ενάντια στην Ιταλική φασιστική επιδρομή. Οι αγώνες των ηρώων του ΄40, το έπος της Εθνικής  Αντίστασης μας θυμίζουν ότι κανένας εχθρός δεν είναι ανίκητος όταν έχει απέναντί του έναν οργανωμένο και αποφασισμένο λαό που εμπνέεται από τα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Η μνήμη της 28ης Οκτώβρη αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό.

Σήμερα ο λαός μας αγωνίζεται ενάντια στα άδικα μέτρα των μνημονίων που φέρνουν την κοινωνική ισοπέδωση, για ουσιαστική δημοκρατία και ελευθερία, ενάντια στα νεοναζιστικά φασιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή, που όπως και οι «ιδεολογικοί τους πρόγονοι», «άνθισαν» με την βία, τον ρατσισμό και την αδικία, ενώ αναδειχτήκαν ως οι μεγάλοι υπηρέτες των συστημάτων της εκμετάλλευσης των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Θεωρούμε ότι ο τόπος αυτός της αντιφασιστικής μνήμης, και της θυσίας δίνει μήνυμα ειρήνης και φιλίας ανάμεσα σε όλους τους λαούς για να μπορούμε όλοι μαζί να διατρανώσουμε : Ποτέ πια φασισμός, Ποτέ πια πόλεμος.»