17/11/2012

Επίσκεψη της Χ.Καφαντάρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στους Δήμους Ν. Ιωνίας και Μεταμόρφωσης

Την Πέμπτη 15.11.12 η βουλευτής Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη επισκέφθηκε το Δήμο Μεταμόρφωσης, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και το Δήμαρχο κ. Μ. Καρπέτα σχετικά με την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα μέτρα του τρίτου «Μνημονίου». Μέτρα που οδηγούν  σε χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κατάρρευση των υπηρεσιών της.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Δήμο Ν. Ιωνίας, όπου επίσης συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Η. Γκότση, καθώς και με τους εργαζόμενους και το σωματείο τους, οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη, ώστε να μην προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες- απολύσεις, που προβλέπονται με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε εφαρμογή της γνωστής ρήτρας του Μεσοπρόθεσμου.

Επίσης  συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας  Πολεοδομίας της Ν. Ιωνίας,  όπου συζητήθηκαν εκτός από το θέμα των διαθεσιμοτήτων  και τα επί μέρους προβλήματα της υπηρεσίας,   η οποία εξυπηρετεί πλην της Ν. Ιωνίας και άλλους εννέα Δήμους της γύρω περιοχής.

Η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε:

“όπως έγκαιρα είχαμε προβλέψει ο Καλλικράτης αποτελεί το μακρύ χέρι των Μνημονίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χωρίς πόρους και με πλήθος αρμοδιοτήτων η Τ.Α. οδηγείται σε μαρασμό. Με την υλοποιούμενη πολιτική οδηγείται σε ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών της  και «ανταποδοτικότητα»  σχεδόν όλων των υπηρεσιών της. Μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στοχεύουν στην Τ.Α., ιδιαίτερα δε στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων, που είναι από τους πρώτους τομείς ενδιαφέροντος της τρόικας.

Σήμερα, απαιτείται η δημιουργία ενός κινήματος της Τ.Α., ενός κινήματος Δημάρχων, αιρετών, εργαζομένων, που μαζί με όλη την κοινωνία θα αποτρέψουν τις μνημονιακές πολιτικές και θα κάνουν την  ΑΝΑΤΡΟΠΗ».