08/01/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Παπαδημούλη, Κοινοβ. Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (Μπ.Μιχαλοπούλου)

Θα περιμέναμε οι συνεταίροι του κ. Βενιζέλου, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Κουβέλης, αντί να κυβερνούν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες με το κνούτο, διαγράφοντας για τα μάτια του Βενιζέλου μέλη και μετατρέποντας την κάλπη Βενιζέλου σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να ζητήσουν από το συνεταίρο τους να ψαχτεί το θέμα, αφού του έχουν εμπιστοσύνη. Και να ζητήσουν από τους βουλευτές τους να ψηφίσουν κατά συνείδηση, όπως το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής επιβάλλει. Αλλιώς, αν το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο -γιατί σε αυτήν την πολιτική αντιπαράθεση μπαίνουν και οι Έλληνες ολιγάρχες, βγάζοντας γραμμή και εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ- συνεχίσει αυτήν τη νοσηρή παράδοση, όλα τα σκάνδαλα να φορτώνονται σε «πολιτικά πτώματα», σε πείσμα της κοινής λογικής, τότε τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο σε αυτήν τη χώρα.

• Μετωπική σύγκρουση με την ασυλία των ισχυρών

Εμείς συγκρουόμαστε μετωπικά με τη διαφθορά, την ατιμωρησία και την ασυλία των ισχυρών που βγάζει μάτι και όχι με κάποια παράταξη ή κάποιο πρόσωπο. Είναι δυνατόν να ελέγχεται ο κ. Παπακωνσταντίνου για παράβαση καθήκοντος (και σωστά ελέγχεται) και να μην ελέγχεται για το ίδιο πράγμα ο κ. Βενιζέλος; Είναι δυνατόν, η βασική κατηγορία της κυβέρνησης να είναι ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε το ηλεκτρονικό αρχείο και το αλλοίωσε, ενώ ο κ. Βενιζέλος που πήρε το ίδιο πολύτιμο αρχείο και το κράτησε στο σπίτι του χωρίς να ενημερώσει τον διάδοχο του κ. Σαχινίδη για την ύπαρξή του και επιπλέον έκανε δύο κοινοβουλευτικές εκλογές, να μην ελέγχεται; Επιπλέον, δε βγάζει μάτι το ότι τα πάντα επιχειρείται να φορτωθούν στον Παπακωνσταντίνου;

• Δεν παρασυρόμαστε σε κλίμα τεχνητής οξύτητας

Ο πανικός και η οξύτητα των επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είτε εξαπολύονται από το Βενιζέλο, είτε από την ιδιοκτησία του Mega, είτε στηρίζονται με ισο-κράτημα ψαλτών από τους κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη ένα πράγμα δείχνουν: έχουμε ισχυρά επιχειρήματα και για αυτόν το λόγο δεν έχουμε καμία διάθεση να παρασυρθούμε σε ένα κλίμα τεχνητής οξύτητας που θα εμποδίσει τη σκληρή, ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση. Θα τους ταράξουμε στα στοιχεία και τα επιχειρήματα για να δείξουμε το πώς ένα αμαρτωλό τρίγωνο πολιτικής εξουσίας, οικονομικής εξουσίας και μιντιαρχών υπερφορολογεί και «γδέρνει» τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, την ίδια ώρα που εξασφαλίζει φορο-ασυλία και υψηλή πολιτική προστασία στους πλούσιους.

• Ο πόλεμος των ολιγαρχών δεν μας πτοεί, μας δυναμώνει

Η επίθεση της ιδιοκτησίας του Mega εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δείχνει τι φοβίζει τους Έλληνες ολιγάρχες κι αυτός ο πόλεμος που κλιμακώνεται εμάς όχι μόνο δεν μας πτοεί, αλλά αντίθετα, μας δυναμώνει. Η ιδιοκτησία του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού θα πρέπει στο σημερινό του δελτίο ειδήσεων να παρουσιάσει και να εξηγήσει στους τηλεθεατές τη χθεσινή απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Διότι χθες, αναγκάστηκαν να «παίξουν», εν μέσω της επίθεσης, την ανακοίνωση που είχε βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, διότι τους το ζήτησε το ΕΣΡ. Επιχειρείται δηλαδή χειραγώγηση της κοινής γνώμης, με παραβίαση των κανόνων της αντικειμενικής πληροφόρησης που το Σύνταγμα επιτάσσει.