21/01/2013

Επισκέψεις κλιμακίων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε Αστυνομικά Τμήματα

Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ αποτελούμενο από τους Βουλευτές Δημήτρη Τσουκαλά, Χαρά Καφαντάρη και το Συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ Τάσο Μαυρόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα το Α.Τ. Γέρακα.

Κατά την επίσκεψή του ενημερώθηκε για τα θέματα λειτουργίας της υπηρεσίας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί από τις δραματικές περικοπές στους μισθούς και στις λειτουργικές δαπάνες (αυτοκίνητα-βενζίνη-ανταλακτικά-πετρέλαιο).

Διαπιστώθηκε επίσης ότι στα υπόγεια κρατητήρια του Α.Τ. κρατούνται μετανάστες μέχρι και τέσσερις μήνες, ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων «σκούπα», χωρίς να υπάρχουν οι προβλεπόμενες συνθήκες κράτησης που να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού καθʼ όλο το διάστημα κράτησής τους δεν προαυλίζονται και δεν βλέπουν το φώς του ήλιου, ενώ κάποιοι από αυτούς, Σύριοι στην καταγωγή, ζητούν απεγνωσμένα πολιτικό άσυλο.

Τα κλιμάκια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ θα συνεχίσουν αυτού του είδους τις επισκέψεις και το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων και την συμβολή στην εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.