05/03/2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «Συμπαράσταση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κινητοποίηση των αγροτών»

Η μαζική παρουσία αγροτών από όλες τις μεριές της Ελλάδας, στο σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την πορεία τους προς τη Βουλή, αποδεικνύουν περίτρανα ότι κανένα από τα αιτήματα των αγροτικών μπλόκων δεν έχει ικανοποιηθεί.

Αποδεικνύει ακόμα ότι παρά την «εικονική πραγματικότητα» που παρουσίασε σαν κυβερνητική αγροτική πολιτική ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και οι μνημονιακοί του εταίροι, κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών την περασμένη βδομάδα, ο αγροτικός κόσμος δεν παραπλανάται πλέον με πλαστές υποσχέσεις και δεν κάμπτεται από την καταστολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με  αντιπροσωπεία της Κ.Ο. και του τμήματος αγροτικής πολιτικής βρέθηκε και σήμερα στο πλευρό των αγροτών, και υποστηρίζει τον αγώνα τους για επιβίωση.

Η μείωση του κόστους παραγωγής (μείωση ΦΠΑ, αγροτικό πετρέλαιο, μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ),  η διασφάλιση της ρευστότητας για αγορά εφοδίων, η δίκαιη ρύθμιση των αγροτικών χρεών και αναστολή κάθε πλειστηριασμού, οι τιμές παραγωγού πάνω από το κόστος παραγωγής και η πάταξη της ασυδοσίας της αγοράς, είναι τα ελάχιστα μέτρα που απαιτούνται για να μπορέσουν οι μικροί και μεσαίοι αγρότες να μείνουν στη γη τους και να συνεχίσουν να παράγουν.

Η αναγέννηση του αυτόνομου αγροτικού συνδικαλισμού και του συνεργατισμού με τη  δημοκρατική συμμετοχική αυτοοργάνωση των αγροτών και η συμπαράταξη τους με τους αγώνες των εργαζομένων, μπορούν να σταματήσουν τη μνημονιακή καταστροφή και να ανοίξουν το δρόμο της ελπίδας για την ύπαιθρο και την χώρα.