11/03/2013

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Υπαλλήλων ΕΟΤ και Διπλωματούχων Μηχανικών ΕΟΤ

Την Πέμπτη 7 Μάρτη, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε εκ νέου κλιμάκια των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Υπαλλήλων ΕΟΤ και Διπλωματούχων Μηχανικών ΕΟΤ στη Βουλή.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μιχάλης Κριτσωτάκης (Ηρακλείου), Υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) για τον τομέα του Τουρισμού και Δημήτρης Στρατούλης (Βʼ Αθηνών), Υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) Εργασίας.

Συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού και της δημόσιας διοίκησης, ζητήματα που αφορούν την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του ΕΟΤ, όσο και το πρόσφατα κατατεθέν στη διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ εξέφρασε, για άλλη μια φορά, την άποψη ότι ο ΕΟΤ οδηγείται συστηματικά στην απαξίωση, την ίδια στιγμή που εκχωρούνται κομβικής σημασίας πολιτικές, όπως η τουριστική προβολή και η επικοινωνιακή στρατηγική, στους ιδιώτες. Παράλληλα, με βαρύτατες ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ο ΕΟΤ αποτελεί έναν ακόμη από τους πολλούς φορείς, που πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές των συγχωνεύσεων, καταργήσεων και απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αντιτίθεται ευθέως στις μνημονιακές πολιτικές διάλυσης του Δημόσιου τομέα, που βάζουν στο στόχαστρο τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα συνολικά και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη διαρκή διαβούλευση με φορείς του τουρισμού, με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και στόχο ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης.

Στα πλαίσια μάλιστα της διαβούλευσης και των εξελίξεων για τον Οργανισμό, την Τετάρτη 13 Μάρτη, στις 11:00πμ, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και του Υπεύθυνου της ΕΕΚΕ για τον τομέα, Μιχάλη Κριτσωτάκη, με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΕΟΤ.