24/10/2013

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑ για τις απολύσεις 249 εργαζομένων από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Οι μεταταχθέντες - απολυμένοι της ΟΑ στην Υ.Π.Α. (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας),  αλλά και σε άλλους οργανισμούς του δημοσίου, «οδεύουν προς δεύτερη απόλυση» αφού η κυβέρνηση δογματικά προσηλωμένη στην καταστροφή του δημοσίου τομέα, επιμένει στη δραματική συρρίκνωση του έργου  της ΥΠΑ, μέσω του ξεπουλήματος των αεροδρομίων, ενώ διακινδυνεύει να μειώσει με ανυπολόγιστες συνέπειες την εποπτεία στην ασφάλεια των πτήσεων.

Οι υπό μετάταξη εργαζόμενοι όπως κι όλοι οι εργαζόμενοι στην Υ.Π.Α δεν μπορούν να χωρίζονται σε «πατρικίους και πληβείους» και δεν πρέπει η Υ.Π.Α να μετατραπεί σε «πίσω αυλή» των μεγάλων Καρτέλ και των ιδιωτικών συμφερόντων,  όπως στην περίπτωση της πρώην δημόσιας Ο.Α η οποία αφού απαξιώθηκε διαχρονικά από τις πολιτικές των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποιήθηκε, ρευστοποιήθηκε κι οδηγήθηκε σε «λουκέτο» αλλά και στην δημιουργία ενός ουσιαστικά μονοπωλίου στην εγχώρια αεροπορική αγορά με την εξαγορά της από την AEGEAN με τεράστιες δυσμενείς επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό.

Οφείλει η ηγεσία της ΟΣΥΠΑ να υπερασπιστεί σθεναρά κι αποτελεσματικά το δικαίωμα στην εργασία που έχουν οι εργαζόμενοι προς απόλυση αλλά κι όλοι οι εργαζόμενοι στην Υ.Π.Α και να μην επιτρέψει ΚΑΜΜΙΑ απόλυση από την υπηρεσία! Η υποταγή σε συντεχνιακές λογικές θα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των γραμμών άμυνας των εργαζόμενων και τελικά στην αποδοχή των μνημονιακών πολιτικών.

Μόνον ένας ενωτικός μαζικός αγώνας ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Υ.Π.Α μπορεί να αποτρέψει τις απολύσεις αλλά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας των Αεροδρομίων της χώρας αλλά και της σταδιακής ιδιωτικοποίησης της ίδιας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην Εθνική ασφάλεια της χώρας αλλά και στην ασφάλεια πτήσεων.