18/11/2013

Δήλωση των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη και Μαίρης Διακάκη μετά την αναβολή εκδίκασης της αγωγής των εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου και του τηλεοπτικού Σταθμού Κρήτης της ΕΡΤ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που από το πρωί βρίσκονταν στα δικαστήρια συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ηρακλείου, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αποδεχτεί αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου για αναβολή της εκδίκασης της αγωγής των εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου και του τηλεοπτικού Σταθμού Κρήτης της ΕΡΤ προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μια κυβέρνηση “Ιανός”. Έχει δύο πρόσωπα: Γρήγορη και με χειρουργική ακρίβεια όταν πρόκειται για αντιλαϊκά μέτρα και επιταγές της τρόικας. Αργή και σκόπιμα αναποτελεσματική και άφαντη όταν πρόκειται για θέματα δημοκρατίας, υπέρ του λαού.

Είναι μια κυβέρνηση που δεν αξίζει ούτε ως διάδικος.

Αυτό που συνέβη σήμερα στο Ηράκλειο είναι πρόκληση. Είναι βολή κατευθείαν στη δημόσια ενημέρωση και τη δημοκρατία. Θα είναι άλλη μία μαύρη σελίδα στα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης.

Η τοπική κοινωνία αντιδρά στο “μαύρο” που επέβαλαν στη δημόσια ενημέρωση, στο “μαύρο” που προσπαθούν να επιβάλουν σε κάθε πτυχή της ζωής και τις ψυχές όλων. Αντιδρά και αγωνίζεται. Ο αγώνας θα είναι έντονος και διαρκής μέχρι να αποκατασταθεί η ενημέρωση, η δημόσια τηλεόραση και να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ στην Κρήτη και σʼ όλη την Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση γιʼ αυτό που συμβαίνει εδώ και πέντε μήνες και γιʼ αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Ηράκλειο και συμπαραστέκεται πολιτικά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.»