12/09/2013

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Αθήνας, υπεύθυνου ΕΕΚΕ Εργασίας, για τα ποσοστά ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούνιο του 2013

Η νέα αύξηση της ανεργίας σε εφιαλτικά για την κοινωνία και την οικονομία επίπεδα, που σπάζουν όλα τα ιστορικά ρεκόρ - και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου που παραδοσιακά αυξάνεται η εποχική απασχόληση - διαψεύδει πλήρως τους πρόσφατους, προκλητικούς προς τους ανέργους και τι οικογένειες τους, πανηγυρισμούς του Υπουργού Εργασίας και κυρίως του Πρωθυπουργού με την ομιλία του στη ΔΕΘ περί δήθεν αύξησης των προσλήψεων έναντι των απολύσεων και κατά συνέπεια έναρξης μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας.

Η συνέχιση και η σκλήρυνση, από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των μνημονιακών πολιτικών θα εκτινάξει την ανεργία μέχρι τα τέλη του 2013 σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα (31%), ίδια με αυτά του 1961 που οδήγησαν σε μαζική μετανάστευση στα σκλαβοπάζαρα πλουσίων χωρών της Δύσης εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, και θα ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο οικονομικό, κοινωνικό, εργασιακό και παραγωγικό νεκροταφείο..

Η απογείωση του ποσοστού της ανεργίας των νέων περίπου στο 60% τούς οδηγεί όχι μόνο στην ξενιτιά για αναζήτηση εργασίας, αλλά κυριολεκτικά σε οικονομική και κοινωνική γενοκτονία και αυτό αποτελεί ντροπή και αίσχος για την σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση, τις αμέσως προηγούμενες και την τρόικα.

Η μνημονιακή κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει με τους αγώνες και την ψήφο του λαού να ανατραπούν και να φύγουν τώρα, προτού η οικονομική, παραγωγική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που επιφέρουν στον λαό, στη νεολαία και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη.