ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

05/04/2013

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ Α.Ε)



Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Λίτσα Αμμανατίδου, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Μπάρκας πραγματοποίησαν συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας (Ο.Ε.Β.Ζ.Ε.).

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τους βουλευτές σχετικά με τις εξελίξεις στην διαδικασία πώλησης της Ε.Β.Ζ., επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που διαθέτουν, η γαλλική Cristal Union ανακοινώθηκε επίσημα από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ, ως προτιμητέος αγοραστής με την προσφορά της για την εξαγορά των εργοστασίων να εκτιμάται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θεωρείται εξευτελιστικό σε σχέση με την πραγματική αξία του ομίλου. Οι εργαζόμενοι τόνισαν ακόμη, ότι οι όροι του διαγωνισμού πώλησης δεν φαίνεται να διασφαλίζουν ούτε τους ίδιους ούτε όμως και την συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας των εργοστασίων.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Η τρικομματική κυβέρνηση επιδιώκει το χωρίς όρους ξεπούλημα της μεγαλύτερης αγροτικής βιομηχανίας στη χώρα. Δεν πρόκειται για πώληση, πρόκειται για χάρισμα κερδών στην Γαλλική Εταιρεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα συναινέσει στο χαριστικό ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Απαιτούμε να συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα των εργοστασίων, απαιτούμε η εθνική ποσόστωση ζάχαρης να δοθεί στους Έλληνες τευτλοκαλλιεργητές αντί να εισάγεται φασόν από το εξωτερικό και απαιτούμε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και των αγροτών για μια παραγωγική Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης υπό δημόσιο έλεγχο και θα σταθεί εμπόδιο στις διαδικασίες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας με όλες του τις δυνάμεις και όλα τα νόμιμα μέσα που είναι στη διάθεσή του.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ